Vastenavond

Traditie en discussie

Ten tijde van Vastelaovundj kennen we allemaal de discussies tussen mensen die niets met Carnaval hebben en degenen die niet zonder kunnen. Ik snap beide kampen. Carnaval is me met de paplepel ingegoten en ik geef toe dat ik vroeger zelfs wel eens gehuild heb op dinsdagavond. Een feest van verbroedering, van jong en oud, iedereen mag meedoen, even alles loslaten, samen met anderen van muziek, dans en gekheid genieten. Ik snap dat wel. Ik snap ook degenen die het zien als een domme, zatte, vreemde gewoonte om jezelf te verkleden en voor schut te zetten.

Skiën en Shoarmaschotel

De een zweert bij skiën of uitwaaien aan zee, de ander maakt zijn hoofd liever leeg met een masker op of als Indiaan verkleed, eindigend in een Shoarma zaak. Doorwerken mag ook, want waarschijnlijk kun je tijdens die dagen veel meters maken ten gunste van de rust in je hoofd. Oftewel: alles is toch goed eigenlijk? Als je maar lekker geniet en niet negatief doet tegen degene die een andere keuze maakt dan jij.

Gelijk en geluk

Ik hoor wel eens discussies aan, doe er zelf heus lekker aan mee, waarin we elkaar proberen te overtuigen van ons eigen gelijk. Tip: vraag de ander eens naar zijn beweegredenen. Tip: ga niet direct in de “ja maar” stand, want dan zeg je eigenlijk “nee, want”. Als je oprecht doorvraagt naar het “waarom” van de ander, krijg je vaak een fijn gesprek. Dan laat je merken dat je openstaat voor de ander en daarmee help je de ander (en jezelf) vaak onbewust tot mooie inzichten. In zo’n gesprek gaat het veel meer om geluk in plaats van je eigen gelijk.

Loes Live & Learn traint en coacht om mensen nog beter met elkaar te laten communiceren.

Je las een verhaal van Marloes

Reageren mag altijd door mij een email te sturen en delen mag ook. Wat ook mag, is doorklikken naar het aanbod op de website:

Training & Coaching

Ontvang de nieuwste verhalen in je inbox

Ik beloof je dat ik zorgvuldig met je gegevens om zal gaan. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.