Leren doet soms pijn

Traineeship Ria Joosten Smaak Sfeer & Meer

“Kun jij me in 1 A4-tje uitleggen wat jouw aanpak zou zijn om mijn jonge professionals, die ik als pijlers in mijn bedrijf zie, een Traineeship aan te bieden? Persoonlijk leiderschap, bewustzijnsontwikkeling, communicatie, samenwerken, coördinerende rol naar de diverse teams”. Dat was de vraag die Ria Joosten me zo’n 2 jaar geleden stelde. Korte tijd daarna begon ik met een clubje medewerkers aan een mooie leerweg-op-maat.

2 jaar verder

Zie de foto met de trotse gezichten van dit clubje, met in hun midden Ria. Vandaag hebben we dit Traineeship afgerond. Eigenlijk had ik filmpjes moeten maken van de eerste keer dat ze zich voorstelden en van vandaag. Dan hadden ze zelf gezien en gevoeld hoezeer ze zijn gegroeid. Zijn ze nu klaar? Nope! Ze hebben geleerd wie ze zijn en hoe ze zichzelf kunnen blijven ontwikkelen. Ze hebben geleerd wat hun effect op hun omgeving is en ook dat het stellen van mooie doelen niet zomaar leidt tot het boeken van resultaten. Dit is on-going.

Live & learn

Het is mijn passie om mensen te laten leren van alles wat ze in hun werkende leven meemaken. Leren van het leven, het liefst iedere dag. Het “leren” leren leven. Nee, dit is geen spelfout, dit is: “lang leve het leren”. Naast Live & Learn, had ik ook zomaar Love & Laugh als bedrijfsnaam kunnen kiezen: “Doe alles met liefde en durf te (glim)lachen naar jezelf en je omgeving”. Leven, leren, liefhebben en lachen (ik houd nou eenmaal van alliteraties): als je durft te geven, krijg je veel terug en ik heb een rotsvast geloof dat je dat gelukkiger maakt.

Leren doet soms pijn

Als dreumesen hebben wij allen veel gehuild toen we leerden lopen en zo vaak omvielen. Ook hebben we toen al veel gelachen, omdat we merkten dat het ging lukken en dat er een hele nieuwe wereld voor ons openging. Ria sloot vandaag prachtig af. Voor iedereen een prachtige bos bloemen: “Kies je eigen kleur maar uit”. Leren stopt nooit, leren doet soms pijn. En wat is leren vaak ook fijn.

GetAttachment-11.aspx

Dankjewel Ria voor de kans die je me gaf om dit Traineeship vorm te geven! Dankjewel Rens, Anja, Susan, Sjoerd, Mathijs, Sanne en Lejo voor zoveel leerplezier!

Je las een verhaal van Marloes

Reageren mag altijd door mij een email te sturen en delen mag ook. Wat ook mag, is doorklikken naar het aanbod op de website:

Training & Coaching

Ontvang de nieuwste verhalen in je inbox

Ik beloof je dat ik zorgvuldig met je gegevens om zal gaan. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.