Sta je op aan- of uitstelgedrag?

Uitstelgedrag
Als ik vanwege de storm dan toch niet de weg op mag, hoewel ik dat eigenlijk wel moet om wat to do’s af te vinken, dan heb ik een goede reden om te schrijven over een onderwerp dat ik vorige week tegenkwam en dat ik liever uit de weg ga. Uitstelgedrag.

Wat leggen we onszelf op?
Iedereen heeft toch wel dingetjes die hij liever uitstelt of waarvoor hij een reden verzint waarom het uit de weg gaan verantwoord is? Waarom zou je het namelijk persé nu moeten doen of er nu aandacht aan besteden? Al googlend over dit onderwerp kom ik bergen info tegen – zelfdiscipline, motivatie, eigenwaarde, perfectionisme, luiheid, prestatie-angst, burn-out, bore-out, links naar psychologen en zelfhulpboeken –  dat ik al snel tientallen tabbladen dichtklap en maar gewoon vanuit mezelf schrijf. Ik stel het uit: me inlezen over het onderwerp.

TUe
Op freelance basis doe ik allerlei gave klussen voor de Technische Universiteit Eindhoven (TUe). Twee uur per week is mijn tijdslot voor vier gesprekken met studenten die vragen/twijfels hebben over hun studiekeuze en loopbaan. Geweldige service, daar hou ik van! De verslaglegging stel ik uit, doe ik wel in mijn schriftje en agendeer ik één maal per week om in te voeren. Tsja, daar ga ik al qua uitstelgedrag. Dus zat ik laatst online klaar voor 30-min studiekeuzegesprek met een student. Dit keer had ik de online “notities” aangezet, zodat ik stante-pede kon mee-typen. Geen uitstelgedrag meer. Effectiveness & effeciency it is!

Wake-up call
Krijg ik een jonge student voor me die zich zo eerlijk en kwetsbaar opstelt, die zo veel behoefte heeft aan iemand die luistert en spart. Deze jongen loopt vast en weet niet waar hij moet beginnen. Ik hoor mezelf enkele vragen stellen die bij de standaard online “notities” horen, want ik wilde mijn uitstelgedrag omzetten in direct rapporteren = effectiveness & efficiency. Deze student maakte me weer bewust. Weg met online notitie omgeving en schriftje. Het werkt niet voor mij en ik help er deze student al helemaal niet mee verder.

Ik wil gewoon er kunnen zijn voor die ander. Vanuit mijn missie en levensopdracht, die ik heb kunnen integreren in mijn werk. Omdat ik dat als jonge meid al voelde, de ander vooruit helpen betekent áándacht. En als ik op áán sta, staan mijn schriftje en online “notitie” omgeving op uit.

Loes live & Learn herkent uitstelgedrag, inclusief andere “kwalen”. Wil jij dat jouw medewerkers zich mogen ontwikkelen en heb jij daar áándacht voor? Ik ondersteun jou en jouw team graag in de ontwikkeling naar een goed functionerend team ????

Je las een verhaal van Marloes

Reageren mag altijd door mij een email te sturen en delen mag ook. Wat ook mag, is doorklikken naar het aanbod op de website:

Training & Coaching

Ontvang de nieuwste verhalen in je inbox

Ik beloof je dat ik zorgvuldig met je gegevens om zal gaan. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.