Brein, intuïtie en beweging?

Rete interessant artikel las ik zojuist op LinkedIn. Dank! https://www.linkedin.com/news/story/je-lichaam-is-slimmer-dan-je-denkt-5253572/ Over brein, intelligentie en lichaam, beweging. Ik mis nog even de plek van ons gevoel, of hoort dat bij het lichaam? Als je een gevoel écht kunt duiden, is dat volgens mij namelijk iets wat je fysiek ervaart.

Fysieke gewaarwording

Die pijn in je buik, brok in je keel, lood in je schoenen, dolksteek in je hart, rode vlekken in je nek, black-out en andere fysieke gewaarwordingen. Bij mij gingen ze soms zover dat ze een paniekaanval veroorzaakten. Heel lang kon ik dat zelden uitleggen aan anderen. Of durfde ik niet? Toen ik daar open over werd, kwam ik erachter hoeveel mensen dergelijke symptomen herkennen. In onze westerse cultuur heeft het brein lang de overhand gehad, logisch ook als je kijkt naar de evolutie van de mens.

Intuïtie

Zo blij word ik om een kentering te zien van brein naar combi van brein, lichaam en hart. Hard nodig om elkaar bewust te maken dat onze maatschappij en economie te veel gericht zijn op rationele waarden die we in stand houden. Daarbij is er ook een flinke zwieper naar de andere kant. De stroming die alleen op intuïtie vaart, die dan weer net een stap te ver is voor alle mensen die van hoofd naar lichaam en hart onderweg zijn. Intuïtie lijkt weggelegd voor de nieuwe-tijds-mensen. En hoezeer ik een fan ben van intuïtie, toch steekt het me soms wel dat de “niet-intuïtieven” zich buitengesloten gaan voelen. Dan blijft het zweverig, dan weten we dus nog niet de verbinding te leggen en dan blijft het iets ongrijpbaars.

Verbinding
Weet je? Het is goed zoals je bent wie je bent! Pas als jijzelf de behoefte voelt om verder te gaan dan je brein, verder te gaan in wat je denkt, voelt en intuïtief beweegt, pas dan heb je zelf ook zin om te leren. Eerder niet.

Loes live & Learn helpt jou en jouw bedrijf alleen verder als er een intrinsieke behoefte is aan verder komen met elkaar. Niet omdat het moet, wel omdat het mag.

Je las een verhaal van Marloes

Reageren mag altijd door mij een email te sturen en delen mag ook. Wat ook mag, is doorklikken naar het aanbod op de website:

Training & Coaching

Ontvang de nieuwste verhalen in je inbox

Ik beloof je dat ik zorgvuldig met je gegevens om zal gaan. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.