Onze Tjeu

Daar was ie dan eindelijk, onze Tjeu. Van Cranenbroek in Budel heeft een goeie aan ons gehad. De voorpret is minstens zo leuk. Samen met dochter en zoon van “het baasje” hebben we een middag vullende ontdekkingstocht gehad met als resultaat: een kar vol hondenuitzet. Alle favoriete doggy-knuffels mochten mee, de kids nog altijd wat verbaasd dat ze nu eens op bijna alles een “ja” kregen.

Ieder afscheid is een nieuw begin

Een puppy weghalen uit zijn nest is best heftig. Nog te jong om te beseffen dat de band met al zijn zussen en broer met de tijd in warmte kan verschillen. Een lieve moeder achterlatend, die haar jonkies stoer losliet. Nee, dit was geen moederkloek die wekenlang 24/7 over haar kroost wilde waken. Na het zogen had ze ook weer tijd voor zichzelf nodig. Houd ik van, moeders die ook aan zichzelf durven denken.

Het nieuwe thuis

We zijn nu precies vier dagen verder en we hebben al minstens vierhonderd dingen meegemaakt. Om in Olympische termen te spreken.

Goud: Gezichtsbehandeling als het baasje of bazinnetje gaat liggen.

Zilver: Brinta moment aan het einde van de dag.

Brons: Eerste uitlaat-10-minuten, blaffen naar grote Boomer.

Gedrag herkennen

Mooi dat Tjeu zijn bench als veilige haven opzoekt. Zoet hoe hij ’s avonds op de bank tegen je aan kroelt. Schattig hoe hij door de tuin hupst. Lief hoe hij op de kinderen reageert. Gaaf dat hij zo veel speeltjes van kraamvisite krijgt. Fantastisch dat de fles met warm water in een handdoek gewikkeld hem afgelopen nacht vol liet doorslapen. Heerlijk om te merken dat we Tjeu’s gedrag al steeds beter en sneller kunnen duiden.

Ik vind het een feest om te zien hoe zacht wij allen worden als er een klein baby hondje in de buurt is. Onze klank drie octaven hoger, ons non-verbale gedrag één en al liefde. Plots snappen we hoe belangrijk belonen is. We zijn er nog lang niet met de opvoeding van onze Tjeu, maar we voelen allen wel dat we liefdevol één lijn moeten trekken. Daar helpen we hem mee. Duidelijkheid dus. Ik lees het boek “Een hondenleven lang fysiek en mentaal in balans”

Loes Live & Learn helpt ook jouw roedel graag om in balans te zijn.

Je las een verhaal van Marloes

Reageren mag altijd door mij een email te sturen en delen mag ook. Wat ook mag, is doorklikken naar het aanbod op de website:

Training & Coaching

Ontvang de nieuwste verhalen in je inbox

Ik beloof je dat ik zorgvuldig met je gegevens om zal gaan. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.