De rode schoentjes? Gevonden!

Eén van mijn eerste Blogs ging over mijn voorliefde voor- en bijgeloof in rode schoentjes.

https://loes.flywheelsites.com/de-rode-schoentjes/

Op 10 maart 2018 kwam er een prachtige doorstart op mijn zoektocht.

Stien en Aline

Toen ik in juli 2017 op schrijfweek was in St. Gauderic, ontmoette ik Vlaamse Stien. Gaandeweg die bijzondere week leerde ik haar kennen als een professional pur sang. Ik ging van haar houden. Stien schreef en regisseerde “Aline”. Op vrijdag 9 maart was de première en toog ik opgewonden met twee mede schrijfsters naar Brussel. “Aline”, een tragikomedie over keihard kijken, maar niemand zien. Een theaterstuk van één uur met vier prachtige acteurs. Het publiek werd aan het denken gezet over actuele thema’s als eenzaamheid, individualiteit, verbinding, ontmoetingen en vooral over “niet gezien worden”. Chapeau Stien!

The day after

Met Jolande en Nathalie, bestseller-auteurs in spé, sliep ik in een fantastisch Air B&B in hartje Brussel. Toen we the day after op zoek gingen naar ontbijt, was daar die ene etalage. Bam, bats, raak! Daar stonden ze! Nee, daar hingen ze! Daar pronkten mijn rode kanjers. Een regelrecht freeze-moment. Vooraleer ik de boutique binnenvluchtte, zag ik de prijs ín de etalage en hoefden mijn drang en bankrekening gelukkig niet in gevecht met elkaar. Rode schoentjes zijn niet alleen mooi, ze dragen een betekenis uit die ik waardevol vind. Die mooie moraal van de Efteling schoentjes.

“Karen hield van de vrouw die haar in huis nam, maar ze hield nóg meer van dansen en van haar rode dansschoentjes. Sommige dingen willen we zó erg graag dat we al de rest, ook de mensen die om ons geven, vergeten. Allemaal laten we ons wel eens meeslepen in onze drang om iets te hebben of te beleven. En dan hebben we niet altijd aandacht voor wat echt belangrijk is. Misschien dansen de rode schoentjes wel rond om ons te helpen om daar even bij stil te staan.”

Dilemma of Doen?

Wilde ik die rode schoentjes zó graag hebben waardoor wezenlijke mensen en dingen aan me voorbij gingen? Was dit etalage moment een instinker? Hadden Nathalie en Jolande een pact gesloten met de enthousiaste verkoopsters, vermomd als lokkende Rode Duivels? Kon ik nog heen om dit signaal dat zich aandiende op zo een onverwacht moment? Ik houd het op: “Soms wordt een bijgeloof beloond. Welkom rode schatten. Nu nog blinkend en stil in de schoenendoos. Ongeduldig wachtend op de lente waarin we samen verder dansen en anderen proberen mee te nemen op een pad van aandacht, ont-moeten, zien en gezien worden”.

Loes Live & Learn ondersteunt ook jouw team graag op jullie pad.

Je las een verhaal van Marloes

Reageren mag altijd door mij een email te sturen en delen mag ook. Wat ook mag, is doorklikken naar het aanbod op de website:

Training & Coaching

Ontvang de nieuwste verhalen in je inbox

Ik beloof je dat ik zorgvuldig met je gegevens om zal gaan. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.