Lente = ruimte voelen

Toevallig sprak ik afgelopen week weer eens met een bijzonder leuke vrouw over een ander leven in andere sferen. Een NL’se schilderes die haar geluk vindt in Andalusië. Geweldig verhaal. Je zou er zomaar jaloers op worden. Ik kon direct teruggaan naar mijn periode in mijn andere omgeving. Mijn Aruba tijd waar te veel spullen geen onderdeel van mijn leven waren. Planning volgens agenda en afspraak = afspraak trouwens ook stukken minder.

Eerste warme weekend

Garage sale op 22 april en wij hebben wederom twee opritten nodig. Dankjewel buurtjes! Er is dan ook enige planning nodig om ons huis weer te ontspullen. Beginnen we met de zolder of de garage? Garage it is! Mochten jullie vandaag lekker buiten doorgebracht hebben, wij niet. Wij hebben de serre inmiddels vol staan met de garage-inboedel. Mijn kapsel is één spinnenweb van het poetsen in de garage.

Opruimen

Ik heb er moeite mee. Om te beginnen aan zo een klus terwijl het warme weer lonkt. Mijn lief minder. Hij kan al ín het gevoel gaan zitten hoe blij we straks zijn. Ik wil het in één dag af hebben. Hij niet. Hij ziet in dat we nog twee weken hebben om door alles te snuffelen. “We hebben elkaar dit beloofd: we willen toch rust, ruimte en geen onnodige spullen telkens weer stallen”? Ik weet hoe het ook mijn geest opruimt. Weg ermee. Lekker leeg maken. Weg met alle ballast. Maar ook een historie en dierbare herinneringen? Die gooi je toch niet zo maar weg?

Afscheid nemen dan maar

Dus nu zit ik te kijken naar al onze spullen uit de garage ín de serre. Dit keer gaan we rigoureuzer te werk. Eén voetbal is voldoende. Hockeysticks van 25 jaar geleden mogen weg. Skeelers ook. Is die kleine parasol echt nodig voor die paar stranddagjes? Zie ik nou drie prachtige platte glazen schalen waarin waterplantjes erg leuk zouden zijn? Welke twee gaan er weg? Shit, daar is de box met het oude zondagse servies van mijn ouders. Die box is kei kapot, maar ik kan “ons” zondagse servies toch niet verkopen of er afstand van doen? Al gebruiken we het maar twee keer per jaar met de feestdagen.

Ontspullen is heerlijk. Het ruimt op. Het zwabberen en poetsen ook. Welkom spinnenwebben in mijn haar. Komend weekend is de zolder aan de beurt. Benieuwd! Ben jij ook benieuwd? Kom vooral kijken op 22 april: Meester Mertensstraat 3 én 1a (met dank aan de buurtjes). Wat niet verkocht wordt of gratis weggaat, gaat de volgende dag naar een ander goed doel. Heeft er nog iemand een aanhanger te leen?

Loes Live & Learn helpt ook jouw team graag in het vinden van rust en ruimte. Weg met die ballast!  

Je las een verhaal van Marloes

Reageren mag altijd door mij een email te sturen en delen mag ook. Wat ook mag, is doorklikken naar het aanbod op de website:

Training & Coaching

Ontvang de nieuwste verhalen in je inbox

Ik beloof je dat ik zorgvuldig met je gegevens om zal gaan. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.