Moederdag 2018

Op weg naar Moederdag 2018. Voor ons een lang weekend in het geliefde Zeeland. Ik ben geen mama. Wel heb ik deze dagen vaak gedacht aan mijn eigen moeder. Voor ons lijkt drie nachtjes in de caravan in Renesse op drie weken rondtrekken door Europa. Alleen qua bagage hoor.

Hoe lukte het ons mam toch om voor vijf kinderen kleding, speelgoed en een doos boodschappen in onze kleine kofferbak te krijgen? En dat alles ook nog op tijd en strak georganiseerd? Waarom werd tijdens vakanties die ene vierkante meter om te koken haar nooit te veel? Hoezo had ze kort daarna alweer een dienblad klaar met bakjes chips, mandarijnen en mini-marsjes? Hoe gaaf was het dat we met score-formulier en al een avondje Eurovisie Songfestival beleefden? Die begintune hoor ik nog altijd het liefst op volume 100. Wat deed ze eigenlijk precies om onze ruzies op te lossen?

Met welk potje energie smeerde zij zich in om haar op-en-top moederschap te combineren met al haar andere bezigheden? Ze was er blijkbaar voor in de wieg gelegd. Misschien is zij wel de uitvindster van multi-tasken. Die genen heb ik helaas wat minder. Gelukkig heb ik wel wát dingen meegekregen. Gisteren ook met score-formulieren Eurovision 2018 gekeken. Notabene in een caravan. Nog minder dan één vierkante meter om te koken…..Fantastisch om de commentaren van de kids van mijn vriend te horen. Nog mooier hoe ze beiden hun eigen score systeem bedachten. Die formulieren lijsten we in. Bakjes chips had ik geregeld. Mandarijnen en marsjes waren de belangrijkste feedback.

Ik snap het zo goed hoe moeders (en vaders) van hun kinderen kunnen genieten. Hun blikken, hun ontdekkingstocht en hun uitspraken zijn om in te lijsten. Zo kochten we vrijdag een fles zonnebrand Ambre Solaire Bronze. Toen mijn lief zaterdag tegen me zei dat het fijne crème was, omdat ie zo snel introk, zei zijn negenjarige zoon: “Kun je nagaan als het zilver of goud was geweest.”

De energie die dan vrijkomt door het lachen, is misschien wel dat potje energie waaruit onze moeder altijd putte. Haar potje raakt maar niet op.

Liefste mama, vandaag kan ik je geen bos rozen komen geven. Morgen om 12.00 ben ik er.

Hartjehartjehartjehartjehartjehartjehartjehartjehartjehartjehartjehartjehartjehartje

Loes Live & Learn = vandaag Loes Live & Love

Je las een verhaal van Marloes

Reageren mag altijd door mij een email te sturen en delen mag ook. Wat ook mag, is doorklikken naar het aanbod op de website:

Training & Coaching

Ontvang de nieuwste verhalen in je inbox

Ik beloof je dat ik zorgvuldig met je gegevens om zal gaan. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.