Canada Surpirse

Wat doe je als je broer in Toronto woont en 50 wordt? Originele cadeaus verzinnen en een postpakket verzenden? Een lied inzingen of vlotte family-Vlog maken? Old-school bellen op zijn verjaardag en hem feliciteren (misschien iets leuks mee te doen qua zes uur tijdsverschil)? Een fotoboek van zijn vijf decennia maken en opsturen? Of met je andere twee broers én twee zakken Brabantse worstenbroodjes naar Canada afreizen?

Dat laatste dus! Maar wel als surprise. Zijn lieve vrouw zat in het complot. Maanden geleden al een ticket geboekt en daar brak 23 mei aan. Eindelijk! Gelukkig! Ook voor onze familie-groeps-app waarop toch zeker 15 mensen zich zo lang stil hadden moeten houden.

Surprise surprise!

Ik zeg dat Robert ten Brink er een puntje aan kan zuigen. Net terug van een drukke werkdag en totally onwetend dat wij in de kelder wachtten tot het moment surprème, werd hij overvallen. Met ons Hollandse “Lang zal hij leven” de trap op. Magisch moment. Liefde, ongeloof en emoties vochten om de eerste plek. Blijdschap als ontlading.

Siblings (= broers en zus(sen))

Die blijdschap hebben we zes volle dagen kunnen vasthouden. Niet eerder in deze formatie samen geweest. We komen uit een fijn hecht gezin, maar we zien elkaar heus niet wekelijks. We hebben allen onze eigen levens en gezinnen. We vieren verjaardagen en feestdagen, iedereen is welkom en we hebben het goed. Met alleen eigen broers en zus is toch nét even wat anders. De echte familie eigen-aardigheden worden dan uitvergroot. Het zou zomaar een spannend plot kunnen zijn van een boek dat in een grote ruzie ontaardde. Of een open einde waarin ieder weer zijns weegs zou gaan.

Team Blessings

Dit verhaal eindigde zoals het begon. Bijzonder, warm en liefdevol, vooral ook humor. In die combi waarschijnlijk maar once in a life time. Wat is het geheim van een goede familie band? Zeker weten hebben wij het antwoord niet. De discussies vlogen soms over alle hoeken van de tafel. Het werden dit keer geen gevechten. Hooguit stoeipartijen. Het werd luisteren naar elkaar en inleven in ieders plek in het gezin. Het werd ook heel veel lachen. Vier onderbroeken heb ik nat geplast. Blijkbaar kun je bewusteloos raken van te hard lachen. Dat gebeurde nét niet bij ons; we zaten er dichtbij. Wat een energie er dan vrij komt.

Geheim

Wat is toch dat geheim van een goed samenwerkend team? Een ge-oliede machine? Moet je er ouder voor worden? Moet je meer in je rugzak meedragen? Welke bewustwording is er nodig? Hoe lukte het ons om onze Canada reünie een zegen te laten zijn? Mijn antwoord is: “Als je er oprecht een fijne tijd van wilt maken, dan lukt dat ook, met alle onderlinge verschillen vandien.” Met dezelfde focus lukt heel veel. Resultaat: succes, geluk en liefde!

Een paar dagen in Abraham’s Canadese habitat, voor korte tijd puur samen. Een week om nooit te vergeten.

Loes Live& Learn nestelde zich een weekje in haar eigen team van grote broers. Het gaat niet sec om de communicatie, het gaat om het gevoel en oprecht respect naar elkaar. Dat is pas liefde! Dan ga je met een high-five door.

 

 

Je las een verhaal van Marloes

Reageren mag altijd door mij een email te sturen en delen mag ook. Wat ook mag, is doorklikken naar het aanbod op de website:

Training & Coaching

Ontvang de nieuwste verhalen in je inbox

Ik beloof je dat ik zorgvuldig met je gegevens om zal gaan. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.