Spa

Soms kan ik zo vol zitten van iets dat ik daarover moét schrijven. Dan wint zelfs dit prachtige weer het niet van mijn laptop binnen. Net terug van een festivalweekend in Spa, heb ik zo’n bui. Sinds de mannen in onze vriendengroep richting de 50 gingen, misschien iets met leeftijd, begonnen ze opnieuw aan hun festival seizoen. Groentje op dat gebied als ik ben, kon ik enkel meepraten over één zondag Pinkpop en één vrijdagavond Afro Latino in Bree. Sissy!

Spa Tribute Festival

Dit jaar togen we met vijf mannen sterk en ik zei de gek (of “zij” de gek) naar Spa. Niet dat de andere vrouwen niet mee mochten. Ze wilden best. Te veel redenen voor deze Blog waarom uiteindelijk bovenstaande samenstelling was wat het was. Vrijdagmiddag vertrek en terugkomst onbekend. Ergens op zondag 1 juli. Dat de één wat meer houdt van de flauwe voorpret op onze GroepSPApp dan de ander, is bekend. Op het moment dat we vertrokken, zat de sfeer er al meteen goed in.

Heerlijk verbroederend

Als mannen met elkaar op stap gaan, komen ze altijd blij thuis. Die van mij wel althans. Wij vrouwen komen niet met ruzie thuis, maar er is nou eenmaal wel meer kans op gedoe. Wie wil wat en wanneer? Heeft iemand gedacht aan zus of zo? Belachelijk dat je € 0,50 per plasbeurt moet betalen op het terrein. Hoezo is het zwembad op de camping nog niet open? Mannen doen dat anders. Die zeggen erg weinig en laten elkaar. Die hebben veel lol en geen complexiteiten. Ze balen er zelfs niet van dat ze hun oordopjes zijn vergeten. Om het gesnurk uit de andere tenten het hoofd te bieden dan hè? Ze omhelzen elkaar en durven in ontbloot bovenlichaam op het terrein te staan. Dit laatste vermeldenswaardig, omdat ze de enigen waren. Belgische mannen doen zoiets niet.

Goeie muziek, lekker bier en dansen

Spa Tribute Festival kan inmiddels op het lijstje favorieten. Ik stop het in de categorie: klein, sympathiek en laagdrempelig. Al ben ik een groentje, volgens mij vinden de mannen dat ook. Doorlopen tot recht voor de twee podia en weer snel eruit om te plassen, bier te halen of eet-tijd te nemen. Jong en oud, hondjes zelfs welkom. Qua line-up ook heel fijn. Ontiegelijk goede cover bands. Onze top 3 in @random volgorde: U2, Metallica en AC/DC. Van die laatste twee begreep ik tot dit weekend weinig tot niets. Nu hebben ze toch iets geraakt. Sterker nog, ik ga zo meteen googlen op Angus. Zeker als ik terugdenk hoezeer jullie gisteren zo vet genoten. Daar genoot ik dan weer van.

Dank

Dankjewel mannen dat ik in jullie team mocht zijn! Sorry dat ik vannacht even de leiding nam om heel directief een taxi te nemen. En dat ik me vanochtend kort ergerde aan niemand die gewoon zei: “Ik wil nú gaan ontbijten.” Daar moet je blijkbaar vrouw voor zijn. Ik vond dit festival-weekend top en om nooit te vergeten. Volgend jaar weer?

 Loes Live& Learn houdt van gemengde teams die elkaar ten volle respecteren. Het kan!

 

 

 

Je las een verhaal van Marloes

Reageren mag altijd door mij een email te sturen en delen mag ook. Wat ook mag, is doorklikken naar het aanbod op de website:

Training & Coaching

Ontvang de nieuwste verhalen in je inbox

Ik beloof je dat ik zorgvuldig met je gegevens om zal gaan. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.