Hitte of koelte?

Ooit schreef ik graag over rokjesdagen en eerste zonnestralen waarnaar je zo kunt hunkeren. Nu niet meer. Ik wil schrijven over spijkerbroekdagen en striemende regen op de ruiten. Liever vandaag dan morgen. Ja, harde koele wind erbij.

Zomer

Als “zonnekind” werd ik geboren, aldus mijn vader. Kan te maken hebben met mijn geboortedatum. Of omdat hij vond dat ik op hem leek. Vaak heeft hij geprobeerd mij ervan te overtuigen dat ik van de zon hield. Dat lukte hem heel lang, hoezo projectie? Totdat ik na vijf jaar Aruba ruiterlijk toegaf dat ik continue hitte niet trek. Ik loop ervan leeg. Mijn lichaam transpireert blauw en groen. Mijn hersenen worden stroperig, mijn concentratie is aan de verre horizon niet eens te bereiken. Ik kom tot niets. Mijn hart wordt er zelfs ongelukkig van. We verschrompelen. Wat dat betreft lijk ik meer op mijn moedertje met haar alom bekende uitspraak tijdens dit soort temperaturen: “Ik voel me als een zieke kip.” Nooit wetenschappelijk uitgezocht hoe een kip zich voelt bij 38 graden, maar de metafoor staat in onze familie voor “veel te warm en niet te doen.”

Bergen en Alpenweides

Na een heerlijke vakantie met ons viertjes, vijfjes als we Tjeu mee rekenen, kijk ik vooral terug naar de kiekjes in de bergen. Zwitserland, I love you! Eeuwige sneeuw en koele meren. Onder een dekbed slapen met de luiken dicht die liegen over het tijdstip dat je wakker wordt. Misschien hadden ze me beter Heidi kunnen noemen.

Dansen in de regen

Zojuist kreeg ik een app van een allerliefste vriendin. Ik snap haar inhoud. Zij die van mij ook. Gelukkig! Iemand die snapt hoe actie-loos deze weken heten. Iemand wiens verschrompelde hartje wilde high-fiven met die van mij. Yeah! Na vandaag wordt het koeler. De kans op regen neemt toe. Iedereen die tegen mij zegt dat ik me gewoon rustig moet houden en het moet nemen zoals het komt, daag ik gastvrij uit om eens een dagje met me door te brengen tijdens dit soort temperaturen. Een dag de transpiratie mee te maken van deze Heidi. Geen grapjes maken over de overgang, want die moet nog komen…..

Klagen?

Klagen heeft geen zin. Rustig blijven wel. Accepteren dat de passiviteit bezit van me neemt bij verzengende hitte. Glimlachen om onze Tjeu die lekker warm op mijn voeten komt liggen als ik voor de laptop plaatsneem om toch nog iets gedaan te krijgen. Dat doe je goed Tjeuke! Mijn hart zwelt al een beetje.

Loes Live & Learn houdt van alle seizoenen. Ook binnen teams. Te veel hitte en droogte maken passief. Hoog tijd voor wat regen en koelte. Dan kan alles weer groeien en bloeien.

Je las een verhaal van Marloes

Reageren mag altijd door mij een email te sturen en delen mag ook. Wat ook mag, is doorklikken naar het aanbod op de website:

Training & Coaching

Ontvang de nieuwste verhalen in je inbox

Ik beloof je dat ik zorgvuldig met je gegevens om zal gaan. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.