onderscheidend

Mannen dag

Tegen iedereen die om wat voor reden dan ook teleurgesteld is in DE man, zeg ik: “Er is hoop”. De periodes waarin ik mannen adoreerde, wisselden zich af met fases dat ik hen allemaal over één kam schoor en domweg in het hokje ‘onbegrijpelijk, denkt-alleen-aan-seks, onbewust, bezig-met-macht-en-kracht en zó anders-dan-de-gemiddelde-vrouw ‘ stopte. Vandaag had als antwoord om daar voor eens en voor altijd mee op te houden. Dat deed ik al, maar het plopte toch nog wel eens op. Drie maal achter elkaar had ik een ontmoeting waardoor mijn weekend nu al juicht.

Man 1
Man 1 ontmoette ik vanochtend zakelijk en we kwamen er al snel achter dat we best veel gemeenschappelijkheden hebben wat onze levensreis betreft. Kei fijn gesprek. Open en eerlijk, to the point en kwetsbaar. Zeker ook humor en no-nonsense. De perfecte combinatie blijkbaar. Verbinding voelen met iemand die je voor die tijd enkel vluchtig sprak. Op de terugweg ging het autoradiovolume omhoog en zong ik lekker vals mee. Tussenstop bij supermarkt.

Man 2
Man 2, achter zijn kar met vrolijk kwebbelende peuter en een berg boodschappen, reed naast me de winkel uit. Ik passeerde hem nog net voor de uitgang. “Wat heeft u een fantastische broek aan, echt super. Hij staat u perfect, u heeft de lengte voor die wijd uitlopende pijpen. Mijn vrouw is ook heel mooi, maar te klein voor dit model broek.” En met een giechelend snel: “Nou, dankjewel en wat leuk dit” reed ik mijn kar de parkeerplaats op. Meteen spijt dat ik niet even terugliep om mijn serieuze big smile te tonen als dank voor zijn complimenteuze aandacht.

Man 3
Man 3 verscheen een halfuur later op mijn beeldscherm en wordt misschien degene die mij gaat helpen met mijn zakelijke positionering. Kennismaken door naar hem te kijken via webcam en te luisteren via oortjes. Het gebeurt niet snel dat iemand online mijn juiste snaar raakt. Deze man wel. Ik, te hyper door die twee eerdere ervaringen, want hoog-sensitief en geen rustmoment gepakt, werd online zen. Nou, dan doe je iets goed hoor.

Dus ja, mijn weekend juicht en viert een klein feestje. Ik stop ze niet meer in hokjes, ik doe niet meer mee aan: “Ja, dat is typisch iets van mannen” of: “Ah joh, dat begrijpen mannen toch niet”. Als je op vrijdag de 13e in de vroege avond dit mag schrijven, dan ben je een gelukspoeperd.

Vrouw of man – al het andere ook welkom – wat ongelooflijk fijn om samen te ZIJN. Stop de ander niet in een hokje en vraag niet om hokjes-aandacht. Je wezenlijke ‘ikje’ is meer dan mooi, goed en lief. Loes Live & Learn ondersteunt graag iedereen om zichzelf te zijn. Het liefst in teamverband!

PS: Sorry singles: man 1, 2 en 3 zijn al bezet ????

Je las een verhaal van Marloes

Reageren mag altijd door mij een email te sturen en delen mag ook. Wat ook mag, is doorklikken naar het aanbod op de website:

Training & Coaching

Ontvang de nieuwste verhalen in je inbox

Ik beloof je dat ik zorgvuldig met je gegevens om zal gaan. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.