Een optimist ziet een donut, een pessimist ziet het gat

Een nieuw jaar voor de boeg. Hoe heb jij de Roetsj (Limburgs/Duits voor oud en nieuw) naar 2023 beleefd? Koos je voor een intiem samenzijn? Heb je misschien een beetje te vet gefeest? Was je bang, eenzaam of verdrietig? Was je op wintersport met of zonder sneeuw? Had je een kater op 1 januari? Kun je met optimisme vooruit kijken? Naar iedere dag? Wie en wat droegen jou het nieuwe jaar in? Je familie, kids, vrienden, Claudia de Breij, de socials? Of deed je het zelf?

Één van de mensen die mij hielp, was Charles Groenhuijsen met zijn onderstaande artikel. En Charles had het over Oscar Wilde (1854-1900). Die Oscar deed meer goede uitspraken. Google maar eens. https://www.nrc.nl/nieuws/2022/12/27/ontevreden-de-meeste-landen-zijn-terecht-stikjaloers-op-nederland-a4152666

Goede Roetsj en perspectief
Naast Charles en Oscar lieten mijn vrienden deze nieuwjaar wisseling slagen. Ik kijk terug op een liefdevolle en geweldige Roetsj. Voor iedereen ligt het begrip “perspectief” anders. Maar ik denk wel dat het goed is om vele dingen in perspectief te blijven zien. Charles verwoordt dat mooi, vind ik. De beïnvloeding was/is er continu en neemt wel heel serieuze vormen aan, vind ik. Jouw gevoel en intuïtie weten intrinsiek al lang wat wel en niet goed is. Daar kunnen de media, pers en socials niets aan veranderen. Dat kun je alleen zelf doen.

Laat je niet afleiden, doe niet mee aan die buitenkant, blijf bij jezelf. Open je, vraag om hulp en durf kwetsbaar te zijn. Geniet van je donut en kijk het gat met liefde aan!

Loes Live & Learn wenst jullie allemaal een optimistisch 2023, als een donut zonder gat.

Je las een verhaal van Marloes

Reageren mag altijd door mij een email te sturen en delen mag ook. Wat ook mag, is doorklikken naar het aanbod op de website:

Training & Coaching

Ontvang de nieuwste verhalen in je inbox

Ik beloof je dat ik zorgvuldig met je gegevens om zal gaan. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.