Iets met geloof

Mooi hè? Dit krantenknipsel uit begin jaren ‘60. Smullen voor mijn liefde voor taal. Het is een advertentie waarop mijn vader heeft gereageerd en zijn slag heeft geslagen.

Na de grappen en grollen in onze familie-app over onze rijke afkomst en telgen uit een heus herenhuis, dacht ik na over de betekenis van woorden en hoe die in de loop der tijd verandert. Niet de woorden, maar wij zelf doen dat. De verandering van onze eigen realiteit en misschien wel de trieste constatering dat we alleen maar meer-meer-meer wilden en willen.

Wat je toen als herenhuis zag, is anno-nu gedegradeerd tot een “doorzonwoning in een rijtje”. De “ruime keuken” met haar 4,5 vierkante meters staat nu te boek als een “zeer klein en praktisch keukenblok” of een “bijkeuken”. De herinnering aan onze “zeer grote salon woonkamer” is super dierbaar, maar meer omdat het zo gezellig krap was met onze zeven gezinsleden.

In dat “herenhuis” hebben mijn ouders hun hele (gezonde) leven gewoond, trots dat ze ons daar konden opvoeden. De inhoud van dit krantenknipsel vertolkt hun realiteit. En nu? Nu glimlachen we erom en komt het in ieder geval bij mij weer eens binnen hoe realiteiten en waarheden zich ontwikkelen. Zo gaat dat en dat is soms mooi, soms confronterend. Dat laatste vooral als jouw waarheidsbubbel zo verschilt van die van de ander.

Leer van het verleden, leef in het heden, geloof in de toekomst.

Verandering lijkt de enige constante te zijn. Wil je als team een eenheid vormen waarbij ieder in zijn eigen waarheidsbubbel mag blijven? Loes Live & Learn ondersteunt jouw team graag om met geloof in de toekomst samen verder te gaan. Ik wens je een bubbelend 2023!

Je las een verhaal van Marloes

Reageren mag altijd door mij een email te sturen en delen mag ook. Wat ook mag, is doorklikken naar het aanbod op de website:

Training & Coaching

Ontvang de nieuwste verhalen in je inbox

Ik beloof je dat ik zorgvuldig met je gegevens om zal gaan. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.