LOL

Ik heb 1 van mijn studenten beloofd om zijn uitspraak op te nemen in 1 van Blogs. Twan, hier komt ie. Op het laatst dan.

Ik was absurd naïef-laat toen ik erachter kwam dat LOL stond voor Laugh Out Loudly. Ik deed grappen altijd af met “hahaha” of nog liever “hihihi”. Dat laatste vind ik leuker omdat het dichter bij giechelen staat. Inmiddels worden deze teksten vervangen door emoticons. Al houd ik van taal, ik vind het geweldig om een expressie kort te kunnen uitdrukken met zo’n emoticon.

Toen ik LOL doorhad, was het alweer lang UIT. Ik heb echter dagelijks veel LOL, want dat vind ik belangrijk. Nu kreeg ik gister een email waarin stond dat LOL staat voor Lots Of Laughter. Ook goed.

Yolo staat voor You Only Live Once. Daar heb ik mijn laatste woord nog niet over gezegd.

Jullie, als trouwe lezers, weten dat LOL noodzakelijk is, maar dat je dat niet echt kunt oproepen door in het Vondelpark een “lach-sessie” te ondergaan. Dat is te technisch en gekunsteld. Laatst hebben ze in de gesloten verpleegafdeling van mijn moeder ook een LOL-sessie geïntroduceerd. Wat denk je? Werkte niet. Natuurlijk werkt dat niet.

Hoewel het wezenlijk is om dementerenden hun levensgeluk en -lach te gunnen, kun je natuurlijk niet een zaal Alzheimers zomaar uit het niets aan het LOLlen krijgen. Prima intentie, effect nihil. Dus nog even nadenken over een andere vorm.

Twan, een Tio student, heeft mij laatst een giga LOL moment bezorgd. Gewoon omdat hij mij niet verstond. En ik praat al zo luid. Vanochtend nog laten checken bij mijn huisarts.

Ik: “Loes, Live & Learn…..zo heet mijn eigen bedrijf”, schalde ik door het lokaal.

Twan: “Loes, Live & Lul” is dat de naam van uw bedrijf mevrouw?

 LOL

Je las een verhaal van Marloes

Reageren mag altijd door mij een email te sturen en delen mag ook. Wat ook mag, is doorklikken naar het aanbod op de website:

Training & Coaching

Ontvang de nieuwste verhalen in je inbox

Ik beloof je dat ik zorgvuldig met je gegevens om zal gaan. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.