Aangenaam Anna

De zorg heeft het zwaar. “Zorgen moet je niet maken, die moet je doen”. Ja Loesje, dat kun jij makkelijk zeggen, dan ga jij het maar eens doen.

Zorginstellingen en ziekenhuizen profileren zich zichtbaar.

In dat kader werk ik voor het Sint Anna Ziekenhuis in Geldrop. Daar begeleid ik de voedingsassistenten. Deze mensen hebben de mooie taak om het hun gasten aan niets te laten ontbreken qua ontbijt, lunch en diner. Met natuurlijk een drankje en hapje daar tussendoor.

Respect voor al deze voedingsassistenten! Hoe ze als niet-verpleegkundigen giga veel moeten weten over hun gasten. Want zo heten patiënten.

“Wordt geopereerd. Komt net terug uit narcose. Mag geen zout. Moet met verdikkingsmiddel. Is vandaag jarig en krijgt feestelijk familiediner. Heeft vochtbeperking. Mag geen soep. Moet geholpen worden met eten en drinken. Wil altijd iets extra’s.”

En dan mag ik als trainer-coach on-the-job meelopen. Wat een voorrecht. Een voedingsassistent moet van vele markten thuis zijn. Het gaat niet alleen om het eten en drinken. Gasten voelen zich alleen, willen graag een praatje maken, ze maken zich soms zorgen. Aandacht geven dus.

De voedingsassistenten van Anna hebben 1 groot doel: een glimlach op het gezicht van hun gasten toveren. Hun missie is Aangenaam Anna.

Wat een voorrecht om mee te lopen en deze missie om te helpen zetten in daden. Trots ben ik. Trots op al deze voedingsassistenten die het werkwoord “zorgen” op een prachtige manier betekenis geven.

Loesje heeft gelijk met haar uitspraak. De voedingsassistenten van Aangenaam Anna zijn daar het levende bewijs van.

 

Je las een verhaal van Marloes

Reageren mag altijd door mij een email te sturen en delen mag ook. Wat ook mag, is doorklikken naar het aanbod op de website:

Training & Coaching

Ontvang de nieuwste verhalen in je inbox

Ik beloof je dat ik zorgvuldig met je gegevens om zal gaan. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.