Jouw vrouw, mijn vrouw

Vrienden

Ik mag me rijk prijzen met een fijne en liefdevolle vriendenkring (mijn volgende Blog gaat over familie). Mijn vrienden wonen door het hele land en een handjevol op Aruba. Vanuit iedere levensfase blijft er wel iemand plakken die ik het meer dan waard vind om contact mee te onderhouden. Best druk! En soms verwateren vriendschappen. Pijnlijk, fijnlijk of gewoon zomaar.

Hier in Nederweert hebben we onze gezamenlijke vriendenkring. Op het laatste Sarah feest realiseerde ik me weer dat ik de jongste telg van die vriendenkring ben. Ben ik gewend hoor. Hoewel ik er direct bij moet vermelden dat ik ook veel vriendinnen heb die lekker 10 jaar jonger zijn. Heerlijk is dat. Ik ga graag om met alle leeftijdscategorieën van 0 tot 90. Daar leer ik van.

Maatschappelijke kaart

Ik begeef me onder hetero-stellen, oud en jong, met- en zonder kinderen: bewust ongewenst, bewust gewenst maar niet gelukt en gelukkig ook gewenst en goed gelukt. Ook nogal wat homo- en lesbo-stellen in mijn kring, getrouwd of niet, met of zonder kinderwens. Natuurlijk ook alleenstaande ouders en samengestelde gezinnen. Voor de critici onder ons: ik heb ook vrienden die niet in NL zijn geboren of op een ander manier buitenlandse roots hebben. Kortom: ik denk dat mijn vrienden een behoorlijk reële weergave zijn van de maatschappelijke kaart.

Experiment

Laatst opperde een vriendin om het concept “jouw vrouw, mijn vrouw” eens in onze vriendenkring uit te proberen. Ik was meteen voor, want ik zie nou eenmaal de gave en unieke aspecten van zo een experiment. Misschien raar of naïef. Maar ik ben trainer-coach en ik zeg vaak tegen cursisten dat we vandaag in een laboratorium zijn. Ik ervaar dagelijks dat het experimenteren met ander gedrag mensen helpt om effectiever, succesvoller en gelukkiger te worden. Anders omgaan met mensen en dingen dan je gewend bent, uit je vaste patronen stappen en het eens over een andere boeg gooien.

Kortom: ik ben absoluut het type dat “jouw vrouw, mijn vrouw” zeer leerzaam en boeiend zou vinden. Te ervaren wat het is om in een totaal ander huishouden te functioneren. Wanneer en hoe begint en eindigt de dag, met alles daar tussenin? Na de eerste hilarische reacties: “wie maakt het schema” en “altijd al gewild” en de vragen van onze mannen of dat dan twenty-four-seven zou gelden, zag ik mijn Blog toekomst dus met blijdschap tegemoet.

Midlife?

Het gaat hem niet worden. En voor de mannen: “haar” ook niet. Een dineetje verder met de vrouwen, ging ik gedesillusioneerd naar huis. Het initiatief van de “jouw vrouw, mijn vrouw” vriendin, met onze onderbouwde uitleg erbij, kreeg geen gehoor. Of we helemaal gek waren geworden? Of we in een midlife crisis zaten? De “Ja Maars” vlogen over de tafel en de “Nee Wants” verloren. De discussies over de concrete uitwerking ervan leiden tot van alles en niet tot een feestelijk startschot van dit experiment. Veel en hard gelachen die avond, dat wel.

Niet dat ik nou een fan ben van het TV programma “jouw vrouw, mijn vrouw”. Ik kijk het zelfs nooit, want daar gaat het inderdaad om de kijkcijfers en men laat sensatie-bewust de meest tegenovergestelde vrouwen een kijkje nemen in een andere gezinssituatie.

Als ik voor mezelf spreek, zat er waarschijnlijk een diepere wens achter. Niet de wens om uit mijn eigen situatie weg te zijn. Wel de wens om gewoon te mogen beseffen wat we hebben en willen vasthouden. En ook wat we eventueel zouden willen veranderen. Het is helemaal goed zoals het is. Maar oohhh, wat een bewustwording en tevredenheid zou “jouw vrouw, mijn vrouw” kunnen opleveren. En wie weet ook ontevredenheid en relatietherapie.

We hebben “jouw vrouw, mijn vrouw” niet nodig. Er zijn genoeg andere manieren om zelf aan het roer van je leven te blijven staan. Loes Live & Learn begeleidt en ondersteunt je graag daarbij. Dat doe ik vooral binnen bedrijven, maar particulier kan natuurlijk ook.

Je las een verhaal van Marloes

Reageren mag altijd door mij een email te sturen en delen mag ook. Wat ook mag, is doorklikken naar het aanbod op de website:

Training & Coaching

Ontvang de nieuwste verhalen in je inbox

Ik beloof je dat ik zorgvuldig met je gegevens om zal gaan. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.