Volgende week weer Pinkpop?

Pinkpop ken ik alleen van TV. Grote mensenmassa’s vind ik live te benauwend. Harde live muziek kan ik niet goed filteren. In een tentje slapen vind ik knus, maar dan liever met ons twee. Vandaar dat vriend Matthijs, samen met zijn 2 ouwe trouwe vrienden, ging chillen op Pinkpop en dat ik met Roos en Pim thuisbleef. Ook heel cool, chill en ramgezellig (nieuwe jonge taal).

Voorbereiding en logistiek

Als de Pinkpop boys, ondanks hun op-het-nippertje-voorbereiding, perfect terechtkomen (parkeerplek om de hoek bij een collega, tenten door vriendin Bertien opgezet op camping A), dan kan ik dat ook. Ik bedoel: terechtkomen op de juiste locaties.

Roos (8), wel een lunchpakket nodig voor haar Welpenspel, van 10.00 – 14.00 op de Houtsberg in Nederweert. Pim (6), geen lunchpakket nodig voor zijn BeverDoeDag, van 10.00 – 13.00 in Tungelroy. Met de leiding afgesproken dat ik Roos eerder zou komen halen, want ze mocht eindelijk ook weer gaan paardrijden in Leende: aanvang 14.00.

Luxe auto met navigatie van Matthijs onder mijn kont, dus wat kon er misgaan?

Niets, behalve dan dat het uiteraard knetterdruk was bij zowel de Houtsberg als op de Tuurkesweg (die naam vergeet ik nooit meer) in Tungelroy. Vele ouders van vele Scoutings met vele SUV’s op veel te kleine weggetjes met veel te aflopende bermen en veel te diepe sloten. En iedereen die een Peugeot 508 heeft, weet dat die auto de grootste draaicirkel ooit heeft. Zweet op mijn bovenlip.

Aardige mensen in Tungelroy

Goed, mij maken ze niet gek. Maar Matthijs’ navigatie deed dat wel. Tungelroy is bekend op het schermpje, maar de Tuurkesweg niet. Jaja, ik had “Weert” moeten intypen. Hebben we Roos afgezet, kom ik met Pim via een prachtige buitengebiedroute in Tungelroy aan en dacht ik de Scouting BeverDoeDag zomaar even te vinden. Nope! Dus ouderwets de weg gevraagd aan een man die er Tungelroys uitzag. Zijn uitleg gevolgd. In mijn binnenspiegel zag ik dat ik gevolgd werd, dus ik had een lotgenoot (dacht ik) die ook naar de Scouting op zoek was. Bleek dat diezelfde aardige wegwijsman te zijn die toch twijfelde of hij mij goed had gestuurd. Waarschijnlijk straalde ik uit dat ik nog nooit op de harde weg, en lokale zandwegen, was geweest. Hij stopte naast me en verontschuldigde zich voor zijn foute uitleg. Toen ik zei dat ik naar de Scouting BeverDoeDag moest, lachte hij breeduit en wenkte mij om achter hem aan te rijden. En zo reden Pim en ik dus weer het hele stuk terug en kwamen we tegen elven (een uur te laat) aan op de Tuurkesweg in Tungelroy (gemeente Weert!). Daar was het in ieder geval niet meer druk.

Volgende week weer Pinkpop?

De rest van het weekend is soepel verlopen. Roos, blijkbaar ook een kampeerder, wilde op een matras in onze slaapkamer slapen en met haar bovenlijf in het speeltentje waarin ze als peuter haar domein had. Pim mocht in het grote bed de plek van zijn vader innemen, maar reageerde erg verontwaardigd dat ik hem kleine meneer Kaan noemde die naast me lag in plaats van grote meneer Kaan. Senior en Junior uitgelegd en toen was het goed.

Tijdens het avondeten op zondag vroegen Roos en Pim of papa volgende week weer naar Pingpong (Pim’s versie) ging, want tja dit was toch echt een gezelliger weekend geweest dan normaal. Na doorvragen, dat doe je nou eenmaal als trainer-coach, bleek dat ze het gaaf vinden om eenmaal per jaar met mij alleen te zijn. Vanochtend was papa weer gewoon hun grote held en vroegen ze of ze volgend jaar mee mogen naar Pinkpop.

Afro Latino

Geen Pinkpop voor jonge kids, wel Afro Latino van 10 t/m 12 juli in Bree. Vergeleken met Pinkpop zo klein, maar wel zo fijn. Zelfs ik kan dat festival aan. En dit jaar komen twee van mijn muziekhelden: Juan Luis Guerra en Juanes! Snap je ook meteen waarom ik me een muzikale “nono” noem. Romantische Spaanstalige schuifelmuziek, zodat ik mijn Merengue- en Salsapasjes kan oefenen. Misschien dit jaar toch een tentje meenemen, zodat ik dat festivalgevoel kan leren kennen.

Mocht je ook wel eens stress tegenkomen en beter daarmee willen leren omgaan, ik ben graag bereid om jou en/of jouw team daarbij te ondersteunen.

Je las een verhaal van Marloes

Reageren mag altijd door mij een email te sturen en delen mag ook. Wat ook mag, is doorklikken naar het aanbod op de website:

Training & Coaching

Ontvang de nieuwste verhalen in je inbox

Ik beloof je dat ik zorgvuldig met je gegevens om zal gaan. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.