Je mag alles worden, behalve ongelukkig

Venlo-on-stage

Vandaag was een prachtige dag. Iedereen die klaagt over vrieskou en ruiten krabben, raad ik aan om een paar jaar in de tropen te gaan wonen. Als vanzelf word je weer verliefd op de 4 seizoenen, tenminste als ze er weer eens echt zijn. Vanochtend heel vroeg wist ik al dat ik moest krabben. Ik hoorde onze buurman vloeken, vanonder mijn warme dekbed met alleen een koud neusje erboven. Even later kwam ik erachter dat mijn benzine-ingang bevroren was, iets wat blijkbaar bij een Peugeot hoort. In plaats van vloeken (dat is iets van onze buurman) glimlachte ik naar de vriendelijke pompbediende die luchtig wat anti-vries in het sleutelgat spoot. Vervolgens toog ik met een volle tank naar Toverlaan 2 in Sevenum.

Vmbo-ers op zoek naar hun toekomst in Toverland

Voor het 2e jaar was ik getuige van een spectaculair evenement. Venlo-on-stage! Naast Venlo zijn er nog zo’n 6 steden die dit spektakel organiseren. Doel: Vmbo-ers de kans geven om een doe-dag te plannen met een bedrijf dat ze interessant vinden. Om zodoende enig licht te zien aan het einde van hun middelbare schooltunnel en een verantwoorde keuze te maken voor hun vervolgopleiding. Met onze Tio-opleidingen waren we ook vertegenwoordigd. Ik geef 1 dag les op Tio Eindhoven en ik zit ook in de Voorlichterspool. Vandaag met 2 collega-docenten en (jawel) 5 studenten die mochten laten zien dat ze professioneel gastvrouw zijn en dat ze Vmbo-ers kunnen enthousiasmeren om naar onze proefstudeerdag op 2 februari te komen. Gelukt!

Co-creatie

Wist jij op je 15e al wat je wilde worden of waar je qua werk gelukkig van zou worden? Ik wist toevallig wel wat ik wilde gaan studeren: Frans of Nederlands. Na een jaartje Au-pair in Geneve werd het dan toch Nederlands. Maar toen kon ik natuurlijk nog niet weten dat ik na mijn studie al heel snel het vak van trainer-coach in zou gaan. Op dat vakgebied werden in die tijd nog helemaal geen opleidingen aangeboden. Anyway, wat ik maar wil zeggen, is dat er anno 2016 heel veel mogelijk is. Dat heb ik vandaag gezien in Toverland. 100-en Vmbo-ers die tijdens hun doe-dag op 2 februari mogen proeven aan een beroep dat ze aanstaat. Vandaag was een fantastische co-creatie: opleidingen en werkend Nederland samen!

Er was eens een cabaretier die zei: “Ik haat het als ouderen aan kinderen vragen: “Wat wil jij later worden”? ….. “Alsof het kind NU nog niets is”. Dat vond ik een hele goeie, maar vandaag sluit ik nog liever af met:

Je mag alles worden, behalve ongelukkig! Dat motto heeft Loes Live & Learn ook.

Je las een verhaal van Marloes

Reageren mag altijd door mij een email te sturen en delen mag ook. Wat ook mag, is doorklikken naar het aanbod op de website:

Training & Coaching

Ontvang de nieuwste verhalen in je inbox

Ik beloof je dat ik zorgvuldig met je gegevens om zal gaan. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.