Lekker luchtig Kerst 2015

Tradities

Sommige tradities moet je niet afschaffen. Het weekend voor Kerst met ons twee Kerst-shoppen dus ook niet. Dan hebben we de romantiek in ieder geval in the pocket, mocht er in de dagen erna eventuele Kerststress ontstaan. Na Keulen, Brussel, Berlijn en Londen is het dit jaar een last-minute Düsseldorf geworden. Voor de trouwe Blog-lezers, het was niet vanwege angst dat we niet naar Parijs zijn gegaan. Het was om praktische redenen. Korte samenvatting van zondag: Glühwein, broodjes worst (hij Curry, zij Brat) en kleine rösti-achtige-verschrikkelijk-vette-aardappelhappen, Altbier in de authentieke Uerige brouwerij, doorgezakt in O’Reilly’s, Ierse pub doet het bij ons altijd goed.

Kerstmarkt en Königsallee

Tot voor dit weekend begaf ik me onder de weinige zielen die Düsseldorf nog niet kenden. Het gaat goed met mijn bedrijf, maar niet zo goed om op de Königsallee mijn Credit Card te trekken. Bij Saturn aangekomen, blijkbaar hoor je er echt niet bij als je die winkel niet kent (ik dus), hebben we onszelf verwend met een Philips sfeer licht. Gevoelig voor licht en enthousiaste fan van kleur, stond die al zoveel jaren op mijn lijstje dat ik hem bijna vergeten was. Schrik dus niet als je ons huis pikant rood, soft roze of neon blauw verlicht ziet. We doen geen rare dingen, we genieten van onze Kerstinkopen. Matthijs had sinds een maand ook een wens. En aangezien dat bijna nooit voorkomt, is hij nu de trotse bezitter van een JBL. Ik heb veel geleerd dit weekend. Anno 2016 heb je dus een kleine cilindervormige boks die je aansluit op Blue Tooth en dan komt er me toch een goed geluid uit.

Kindercitaten

Met warmte en weemoed blik ik terug op een fantastisch mooi 2015. Wat waren er veel mooie, warme en blije momenten. Wat waren er ook veel verdrietige, angstige en indrukwekkende momenten. Graag sluit ik dit jaar, qua Blogs dan, luchtig af. En hoe kun je dat beter doen dan kinderen aan het woord te laten.

– Roos mocht zelf haar verjaardagsvlaaien kiezen. Ze riep direct “Groentevlaai” en bleef dat heel serieus herhalen. Pas toen ik zei dat het me heerlijk leek een vlaai met spruitjes, bonen en witlof, gingen haar wenkbrauwen omhoog en gaf ze toe dat het “Fruitvlaai” moest worden.

– Roos en Pim houden van Mexicaanse wraps en toen ik dat aan het bereiden was, zei Pim: “Zo nu nog even die wraps in de doos”. Doos = oven/magnetron.

– Op de verjaardag van mijn moeder zagen mijn ooms en tantes dat Roos, Pim en ik een fijne band hebben. Voordat ze iets konden zeggen, zegt Pim: “Ze is niet onze stiefmoeder hoor; ze is onze liefmoeder”. High-five-moment!

– Roos en Pim zijn soms bezig met de overledenen onder ons. Roos: “Kijk, ik zie een ster voor Flupke (onze kat) en ik zie ook 3 sterren voor Viktor, Rolf en Valentijn (onze cavia’s). Een tijdje later, zich afvragend waarom wij stil blijven, ziet ze gelukkig ook sterren voor opa Jaap en Jan”

– Met pakjesavond gingen wij uiteraard gourmetten. Pim: “Nee, we eten geen frites vanavond, we gaan met kleine pannetjes kwartetten”. Rijmt op gourmetten.

Ik wens jullie allemaal fijne Kerstdagen en een geweldig nieuwjaar! Laat het leven en leren zegevieren. Laat vooral de liefde zegevieren. Ik hoop je te ontmoeten in 2016.

Je las een verhaal van Marloes

Reageren mag altijd door mij een email te sturen en delen mag ook. Wat ook mag, is doorklikken naar het aanbod op de website:

Training & Coaching

Ontvang de nieuwste verhalen in je inbox

Ik beloof je dat ik zorgvuldig met je gegevens om zal gaan. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.