Je cirkel van invloed ligt dichtbij

Betrokken en invloed
Misschien ken je het wel, dat je zó graag iets wilt veranderen of verbeteren aan een mens of situatie en dat het je frustreert dat het niet lukt. Vervolgens blijf jij ermee zitten en de persoon in kwestie, of de situatie, blijft hetzelfde.

Ik zou kei graag heel veel veranderen in het hoofd en hart van Putin. Ook heb ik wel eens gedacht om Trump bij ons thuis uit te nodigen. Maar joh, dat gaat me niet lukken. Daar heb ik geen invloed op. Op zo’n moment probeer ik die cirkels van invloed en betrokkenheid toe te passen. Dat lukt me echt niet dagelijks.

Als het me wel lukt, vier ik een klein succesje. Dan zie ik in, misschien beter voel ik, dat wat ik wel en niet kan beïnvloeden. Dan mag ik nog steeds bij de hele wereld betrokken zijn, maar dan voel ik me niet nutteloos. Dan voelt het iets meer dat ik ertoe doe. Dat ik bij iedere kleine, gerichte attentie iets goeds doe en er meteen iets voor terugkrijg. Dan hoeft het niet groots en meeslepend te zijn.

Alleen jij bepaalt waar je je aandacht op wilt richten
Een glimlach, oogcontact of knipoog kan al zoveel goed doen. Een praatje maken met een oudere man die zijn hond uitlaat op een veel langzamer tempo dan ik. Even tijd maken voor de mensen die op een bankje zitten en vragen hoe het met hen gaat? Iemand voorlaten in de rij voor de kassa, omdat je aan alles ziet dat hij/zij echt haast heeft. In de waan van de dag in het moment blijven en vertragen. Het is wat mij helpt om invloed te blijven hebben om waar het mij om gaat. Aandacht voor elkaar.

Benieuwd wat jij doet om jouw betrokkenheid klein en dichtbij te houden, binnen jouw cirkel van invloed? Leren om aandacht te geven aan dat wat voor jou ertoe doet? Ik praat graag met je verder.

Je las een verhaal van Marloes

Reageren mag altijd door mij een email te sturen en delen mag ook. Wat ook mag, is doorklikken naar het aanbod op de website:

Training & Coaching

Ontvang de nieuwste verhalen in je inbox

Ik beloof je dat ik zorgvuldig met je gegevens om zal gaan. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.