De jeugd van tegenwoordig

“Die jeugd van tegenwoordig…..”. Ik hoor het vaak om me heen en betrap me er zelf ook wel op. De kunst van het leven, het ouder worden, vraagt misschien om meer inlevingsvermogen in die jeugd dan de continue vergelijking met ons eigen referentiekader. Heus maak ik me zorgen. Ik ken veel kids en jongeren om me heen die serieus struggelen met iets. Voor het gemak vat ik dat samen als identiteitsontwikkeling.

Identiteit
Laatst verwoordde een goede vriend precies dat wat ik voel: “Het lijkt wel of hun identiteit alleen nog maar gestuurd wordt door al die Smart-phones en andere Socials. Ze zijn steeds minder in staat om fysiek contact te maken, af te tasten en te leren van live ont-moetingen. Laat staan avances maken, het prachtige spel tussen 2 vogeltjes die elkaar aantrekkelijk lijken te vinden. Iemand digitaal blokkeren is makkelijker dan het gesprek aangaan.”

TU/e
Vandaag heb ik het tegenovergestelde ervaren. Op de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) pitchten 7 groepjes van 5 studenten hun product waarmee ze de wereld beter willen maken. De serieuze “challenge owners” (lees: bedrijven die een hulpvraag hebben) en een kritische jury konden niet voorkomen dat deze kanjers overal een antwoord op hadden.

Die jeugd maakt ons bewust
“Die jeugd van tegenwoordig……” Die is zo goed, zo slim en weet zo snel overal antwoord op te geven. En als ze het niet kunnen, zeggen ze gewoon heel authentiek: “I am sorry, right now I don’t have the answer, but your question helps us forward.”

Met blosjes van trots en interne juichmomentjes was ik getuige van die jeugd die the next generation vorm gaan geven. Ik wil dat gevoel zó graag delen. Puur vanwege hoop en vertrouwen!

Heb je behoefte aan verbinding tussen jong en oud, leren van elkaar, grenzen-zien-als-nodig, dan kom ik graag met je in contact.

Je las een verhaal van Marloes

Reageren mag altijd door mij een email te sturen en delen mag ook. Wat ook mag, is doorklikken naar het aanbod op de website:

Training & Coaching

Ontvang de nieuwste verhalen in je inbox

Ik beloof je dat ik zorgvuldig met je gegevens om zal gaan. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.