Hitte protocol, wat is jouw antwoord?

Nieuwe realiteit?
Vorige week liet ik héél vroeg onze Tjeu uit en kwam ik een andere viervoeter-met-vrouwtje tegen. “Even een kort rondje hè, want nu is het nog te doen.” De volgende KM naar huis dacht ik aan mijn Aruba tijd. Toen ik in 2004 daar neerstreek, wilde ik er nooit meer weg. Iedere dag warm, met vooral een ander ritme dat ik kei hard nodig had. Weg van de rat-race , ook toen al! Instappen in een draaimolen die langzamer draait. Wat heb ik vaak gemaild en ge-appt naar mijn familie en vrienden in NL: “Komen jullie nou ook hierheen? Het is vele malen relaxter hier, op alle vlakken.”
Vijf jaar daarna landde ik toch weer terug in NL, wat tot op de dag van vandaag ook giga goed heeft uitgepakt. Emigreren doet veel met je overtuigingen en beliefs. Het laat je zeker wel wankelen op al je waarden en normen, tot je identiteit en zingeving toe. De verdubbelaar qua leren en ontwikkelen dus.

Wat nu?
Mijn ochtendwandeling was heerlijk. Ook in ons “koude” kikkerlandje is dat Caribische buitenleven steeds meer normaal. Onze huiskamers kijken verlekkerd naar hun verlengde living in onze tuinen met luxe lounge sets. Het kleed onder de salontafel voor de TV is jaloers op de koelte van het plonsbad buiten.

We hoeven niet altijd buitenshuis te zoeken wat we zo dichtbij al hebben. Misschien mogen we de hete, luide alarmbellen van moeder-aarde nog wat serieuzer nemen en zouden hitte-protocollen niet nodig hoeven zijn. We zijn er toch zelf bij?! Als de draaimolen me hier te snel draait, dan is het aan mij om wel of niet in te stappen. Of de omgeving er nu voor zorgt dat het te heet onder je voeten wordt, of dat je van binnen opgebrand raakt, probeer het hoofd koel te houden.

Maak je eigen keuzes
Iedere dag weer is een dag die jij zelf kunt invullen. Je hoeft niet altijd aan al die verwachtingen te voldoen. Het siert je als je eens een rigor andere reuze keuze maakt. Fijne zomer!

Loes Live & Learn helpt je graag om samen op zoek te gaan naar jouw antwoord op professioneel vlak. Of het nu voelt als minus 10 graden of plus 40 graden, als organisatie, team of leider: voel je welkom!

Je las een verhaal van Marloes

Reageren mag altijd door mij een email te sturen en delen mag ook. Wat ook mag, is doorklikken naar het aanbod op de website:

Training & Coaching

Ontvang de nieuwste verhalen in je inbox

Ik beloof je dat ik zorgvuldig met je gegevens om zal gaan. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.