Hospitality?

We worden ermee doodgegooid: “Het gaat om de beleving jongens.” Of ik nu professioneel kijk of privé, altijd duikt er wel ergens een woord als ‘beleving’, ‘ervaring’ of ‘het gevoel dat overblijft’-achtig iets op. Waar dat vandaan komt? Ik filosofeer er graag over door, samen met anderen, want ik denk (en voel) dat mijn grijze massa ervaringen soms snakken naar de ‘pling’ in andermans hersenen.

Wouter Verkerk
Vorige week plingde het bij mij toen ik aanwezig was bij een presentatie van Wouter Verkerk in Diverso. Samen met de Horeca vereniging Nederweert mocht ik bij deze topper in gastvrijheid aanschuiven. In korte tijd nam Wouter ons mee in de wereld van de hospitality. Allerlei weetjes, eye-openers en grappige anekdotes passeerden de revue en het publiek herkende alles.

Na afloop was er dat goede gevoel. Misschien konden we niet alle weetjes nog opdreunen, maar het belangrijkste was wel blijven hangen. We mogen het van de daken schreeuwen dat de gemiddelde consument anno 2030 zijn huis helemaal niet meer uitkomt om een kwalitatief goed product/dienst te kopen. Waarom? Die kwaliteit hebben we zelfs nu al in huis: Nespresso apparaat, 3D-brillen, levensechte games, menu-adviezen-met-alles-erop-en-eraan, verse Munt(thee). Dus waarin onderscheidt een Horeca of Leisure bedrijf zich dan nog?

Wie en Hoe?
Precies! “Het gaat om de beleving jongens.” Je kunt het arm of rijk noemen, maar blijkbaar zetten wij deze trend zelf in werking. Als je vooruit kijkt, zie je dat de focus verandert van WAT naar WIE en HOE. En laat dat nou precies het gebied zijn waar 1 plus 1 is 3 van toegevoegde waarde is. Het lijkt zo simpel en dat is het ook.

Wie? Geef aandacht aan je medewerkers. Zij geven kleur aan je bedrijf.
Hoe? Geef ze de mogelijkheid om zich te ontwikkelen in houding & vaardigheden.

Samen met Rianne van www.1plus1is3.company nodig ik jullie gastvrij uit om te leren in ervaren en beleven.

Je las een verhaal van Marloes

Reageren mag altijd door mij een email te sturen en delen mag ook. Wat ook mag, is doorklikken naar het aanbod op de website:

Training & Coaching

Ontvang de nieuwste verhalen in je inbox

Ik beloof je dat ik zorgvuldig met je gegevens om zal gaan. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.