Daar is ie: 1 + 1 = 3

Deze Hocus Pocus Focus staf toverde zomaar een nieuw bedrijf het leven in. Toen ik de kinderen van mijn vriend onze nieuwe homepage liet zien, was het eerste wat zoonlief riep: “Dat klopt niet Marloes, 1 plus 1 is niet 3.” Zijn oudere zus keek vooral naar hoe ik me in welke bochten had moeten wringen om die 3 mede tot stand te brengen. Mannelijke logica en vrouwelijke stijl kwamen hiermee mooi samen. Het gevolg was een gesprek waarin ik werd uitgedaagd om een Jip en Janneke Elevator Pitch te houden. “Wat ga je dan precies doen met die leuke collega van je en waarom zijn jullie een rekensom?” Nou, daar komt ie.

“In plaats van alleen ga ik nu samen met Rianne teams trainingen geven.”

“Voetbalteams?”

“Nee, teams die in de zorg werken en teams in de horeca en vrije tijd/toerisme.”

“Zorgers zijn die mensen die in het tehuis voor je moeder werken hè?”

“Ja.”

“En die anderen, zijn dat mensen die in de Efteling of hier op een terras werken?”

“Yo heel goed begrepen.”

“So, dat is echt cool zeg! Hoezo moeten die leren, ze zitten toch niet meer op school?”

“Klopt, maar over een leven lang leren heb ik jullie al eens eerder verteld, toch?”

Het gesprek kreeg een nog leukere wending toen ik een paar filmpjes liet zien.

“Wahahaha, die poppetjes zijn jullie: eentje met blonde haren en jij met je krullen. Laat nog eens zien.”

“Vinden jullie het mooi?”

“Mwaaa, ik snap alleen die 1 + 1 = 3 niet.”

Ik geloof dat deze twee jonge mensjes mijn Pitch uiteindelijk begrepen. Een paar foto’s en filmpjes verder dan. En na mijn uitleg over hoe het geheel meer kan zijn dan de som der delen. Toen ik klaar was met mijn relaas over voetballers die het samen moeten doen en vriendinnenclubjes waarbinnen het flink kan schudden, zaten we samen aan de pannenkoeken.

“Marloes?”

“Ja schat.”

“Eigenlijk is het zo hè? Iedereen heeft iets goeds en iets stoms. Jij kunt geen pannenkoeken bakken en papa wel. Maar ja, jouw spaghettisaus is wel de allerlekkerste. Papa heeft meer geduld dan jij en jij hebt meer rust nodig.”

“Dus?”

“Dus moet je ieder mens bedanken voor wat ie wel kan en goed doet.”

Met deze glimlach en boordevol liefde en leerinspiratie nodig ik jullie allemaal uit om te ervaren wat www.1plus1is3.company voor jouw bedrijf en team kan betekenen. 

Je las een verhaal van Marloes

Reageren mag altijd door mij een email te sturen en delen mag ook. Wat ook mag, is doorklikken naar het aanbod op de website:

Training & Coaching

Ontvang de nieuwste verhalen in je inbox

Ik beloof je dat ik zorgvuldig met je gegevens om zal gaan. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.