Gewoonte doorbreken

Een gewoonte doorbreken helpt. Vorige week was ik een weekje weg met vriendin. Samen op 1 hotelkamer leidde bij mij tot spanning. Ik snurk. “Oh, zei mijn vriendin vooraf: “Geen probleem, ik heb andere vriendinnen die ook snurken en mijn oordopjes en koptelefoon gaan me redden.” Zo gezegd zo gedaan. Tot de eerste ochtend waarop ik ontwaakte. Ik keek naar rechts in een paar, weliswaar wakkere, donkere vermoeide ogen. Ik wist genoeg, baalde en schaamde me. Als een hotel dan volgeboekt blijkt te zijn, moet je creatief worden. Op de badkamer gaan liggen (zoals ik al eerder heb gedaan in dergelijke situaties) kon in dit geval onmogelijk vanwege klimaatbeheersing. Oftewel: te heet.

Dus het balkon op. Groot balkon met een nis alsof het voorbestemd was: perfect voor mijn bedje onder de sterrenhemel. We durfden het niet aan om dat bed gewoon te laten staan, dus iedere avond en ochtend sleepten wij als Bob de Bouwers het zware matras en onderstel naar buiten en weer naar binnen. Steevast de slappe lach met bijna-in-je-broek-plas-momenten. Alleen dat al was de moeite waard.

Maar er was meer. In slaap vallen onder de sterrenhemel, weg met de hitte aanvallen, de wind van de wuivende palmen voelen en de klotsende zee horen. Zo fijn! Weer even terug naar mijn puberjeugd waarin ik vaker buiten sliep, als de kleine tentjes op een camping te zweterig waren en de buitenlucht uitkomst bood.

Een gewoonte doorbreken geeft nieuwe inzichten.
Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.

Loes Live & Learn helpt jou en jouw team graag om ineffectieve patronen te doorbreken en te ontdekken wat nodig is om verder te komen. Nieuwe gewoontes introduceren.

Je las een verhaal van Marloes

Reageren mag altijd door mij een email te sturen en delen mag ook. Wat ook mag, is doorklikken naar het aanbod op de website:

Training & Coaching

Ontvang de nieuwste verhalen in je inbox

Ik beloof je dat ik zorgvuldig met je gegevens om zal gaan. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.