Weer even samen

Hoe kun je nou in het kort een leuk stukje schrijven over een reünie met je ‘matties’ eindexamen dat 30 jaar geleden plaatsvond? Dat eindexamen dan. De reünie was zaterdag in Asten. Meerdere lichtingen, maar voor mij draaide het om twee klassen VWO 1989, verdeeld over een Bèta en Alfa klas. OMG wat was het bijzonder! Een drankje bestellen en aan de overkant van de bar iemand spotten die je plots weer uit duizenden herkent. En hij/zij jou ook! Een glimlach die je direct weer terug brengt in de sfeer van toen. Ik vond dat magisch. Dat je het ene moment over je puberende kinderen praat en op het andere moment kei hard lacht over incidenten uit je eigen pubertijd.

Ik mag gelukkig terugkijken op een fantastische middelbare schooltijd. Dat geldt niet voor iedereen. Die avond kwam het woord ‘inclusiviteit’ naar boven. Ik had het daar met mijn oud klasgenoten over en we waren het erover eens hoezeer wij een basaal en oprecht respect hadden naar elkaar. Iedereen mocht zijn, iedereen was goed en (vooral) iedereen moest zijn eindexamen halen. We hadden echt wel verschillen: gothics (toen alto’s), kakkers, nerds, disco-meiden, mensen-die-eigenlijk-nergens-bij-hoorden-maar-wel-mochten-zijn-wie-ze-waren, activisten, in- en extraverten, lefgozers, muisjes, slimmeriken, iets minder slimmeriken en de rest.

Ik baalde van de tijd. Die vloog namelijk om. Ik heb handjes geschud, knipoogjes gedeeld en non-verbale hartjes uitgewisseld. Omlijst door bier en bitterballen. Ik heb vet goeie gesprekken gevoerd. Weer even was ik Marloes die eindexamen VWO deed. Een enkele onbewuste lade ging open. Het mocht er zijn. Al waren het soms te korte gesprekken, de dingen die ik terugkreeg, en hopelijk ook terug heb gegeven, waren zo waardevol. In de kern voelen wie je bent, resonerend tot in je vezels. Just be!

Als je dan door iemand wordt omschreven als een soort ‘Geluksdokter’, dan geeft dat een giga boost voor de toekomst. Want GELUK is wat we zaterdag voelden. Zo mooi! Reünie, weer even samen.

Je las een verhaal van Marloes

Reageren mag altijd door mij een email te sturen en delen mag ook. Wat ook mag, is doorklikken naar het aanbod op de website:

Training & Coaching

Ontvang de nieuwste verhalen in je inbox

Ik beloof je dat ik zorgvuldig met je gegevens om zal gaan. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.