Winnen betekent ook verliezen

Deze herfstvakantie zet tegenstellingen soms op scherp. Zondag in onze korte broek naar een zonnig Irrland en dinsdag de regen getrotseerd in de bios met “Trouble”. Heerlijk die aandacht voor ons privé leven. Tussendoor toch wat werken, maar om 10.00 uur in badjas achter de PC is anders dan het dagelijkse ritme van op-tijd-ergens-moeten-zijn-met-mascara. Even minder verplichtingen en meer pyjama ochtenden. Wat extra Pokémons scoren in een clubje van 12 jagers. Lekker puh doen waar je zin in hebt. Dát is herfstvakantie. Geen gedoe, wel alles de-boel-de-boel laten.

En toen kwam het van plakband aan elkaar hangende Risk weer eens op tafel. Wat een fanatisme. Inzicht, aanvallen of verdedigen, samen optrekken en vervolgens verraden worden. Er kwam een winnaar uit de bus. De blos op zijn jonge wangen loog er niet om. Citaat: “Ik heb de wereld klem gezet.” Best discutabel als je een uur later naar het journaal kijkt. Toch kwamen er wel fijne gesprekken op gang. Over machten en krachten in de wereld, over samen optrekken of vanuit wantrouwen en tegenstelling opereren. Gelukkig waren de dobbelstenen vanmiddag de schuld van één winnaar en twee verliezers.

Wil je jouw gelijk of geluk?
Vanmiddag was ik de grote Risk-looooooser. Slechte aanvaller én verdediger, geen strategisch inzicht, gewoon op alle fronten weggeveegd. Super gelukkig met deze spelletjes-middag. Wat een winst!

Loes Live & Learn houdt niet van winnen en verliezen. Wel van dialoog om samen verder te komen. In gesprek met elkaar blijven: dat kun je leren! Samen winnen geblazen.

Je las een verhaal van Marloes

Reageren mag altijd door mij een email te sturen en delen mag ook. Wat ook mag, is doorklikken naar het aanbod op de website:

Training & Coaching

Ontvang de nieuwste verhalen in je inbox

Ik beloof je dat ik zorgvuldig met je gegevens om zal gaan. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.