Geluksdag

Je mag alles worden, behalve ongelukkig

Voor het 3e jaar was ik gisteren getuige van een magisch evenement. Venlo-on-stage! Naast Venlo zijn er nog meer steden die dit spektakel organiseren. Doel: Vmbo-ers de kans geven om een doe-dag te plannen met een bedrijf dat ze interessant vinden. Om zodoende enig licht te zien aan het einde van hun middelbare schooltunnel en een verantwoorde keuze te maken voor hun vervolgopleiding.

Co-creatie

Wist jij op je 15e al wat je wilde worden of waar je qua werk gelukkig van zou worden? Anno 2017 is er heel veel mogelijk. Dat heb ik gisteren gezien in Toverland. Zo’n 500 Vmbo-ers die tijdens hun doe-dag op 28 maart mogen proeven aan een beroep dat ze aanstaat. Voorbeeld van een prachtige co-creatie: opleidingen en werkend Nederland samen in een betoverende omgeving. Toverland bood alle leerlingen aan om na het netwerken met beroepsbeoefenaars gebruik te maken van 3 spannende attracties. Spanning en ontspanning lekker in balans dus.

Er was eens een cabaretier die zei: “Ik haat het als ouderen aan kinderen vragen: “Wat wil jij later worden”? ….. “Alsof het kind NU nog niets is”. Dat vond ik een hele goeie, maar vandaag sluit ik nog liever af met:

Je mag alles worden, behalve ongelukkig. Beloofd?

Je las een verhaal van Marloes

Reageren mag altijd door mij een email te sturen en delen mag ook. Wat ook mag, is doorklikken naar het aanbod op de website:

Training & Coaching

Ontvang de nieuwste verhalen in je inbox

Ik beloof je dat ik zorgvuldig met je gegevens om zal gaan. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.