Perfectionist?

Dagelijkse gedachte

Iedere dag ontvang ik een digitale dagelijkse gedachte. Heb ik zelf om gevraagd. Vind ik leuk, evenals van die doosjes-vol-wijsheid, Engelenkaarten of andere kaarten met mooie one-liners. Ook houd ik van boeken die me zowel privé als zakelijk vooruit helpen. Het wordt me niet altijd in dank afgenomen om citaten van Nelson Mandela, Moeder Theresa, Dalai Lama, of Desmond Tutu te gebruiken. Toon Tellegen’s dierenverhalen die prachtige metaforen zijn voor datgene wat ook wij als mensen beleven. Tegenwoordig gebruiken we teksten van Claudia de Breij, Guus Meeuwis of Paul de Leeuw, ook goed!

Oude wijsheden

Misschien staan die oude wijsgeren te ver van ons af, of kunnen we zelf de link niet meer maken tussen hen en ons actuele nu. De reden dat ik dergelijke kanjers wel eens inzet, is dat het individuen zijn die ergens in geloofden en daar continu mee in contact konden blijven. Zingeving is volgens mij iets prachtigs waaraan we heel veel geluk kunnen ontlenen. Wel kan het een enorme uitdaging, struggle of hobbelige weg zijn om dichtbij je eigen zingeving te blijven, te voelen en ernaar te handelen.

Imperfectie

Ik hoorde laatst een prachtig gedicht over een vlinder. Voordat de vlinder uit zijn cocon komt, moet hij een hele weg afleggen. Wat zouden we zo’n vlinder graag helpen door die cocon een beetje te openen. Maar ja, blijkbaar moet die vlinder die moeilijke weg afleggen om vrij te kunnen fladderen. Ook wij mensen willen soms zo graag de ander vooruit helpen en zijn/haar cocon al wat openen. Maar ja? Misschien is het nog beter om die ander zelf te laten ploeteren, zodat hij/zij zelf zijn eigen vrijheid tegemoet kan.

Eigenwaarde en zelfvertrouwen put je niet uit perfectie maar uit het accepteren van imperfectie.

 

Je las een verhaal van Marloes

Reageren mag altijd door mij een email te sturen en delen mag ook. Wat ook mag, is doorklikken naar het aanbod op de website:

Training & Coaching

Ontvang de nieuwste verhalen in je inbox

Ik beloof je dat ik zorgvuldig met je gegevens om zal gaan. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.