Het gaat om de gezelligheid

Ouder worden blijft een raar iets. Steeds vaker hoor ik mezelf dingen zeggen die ik behoorlijk irritant vond als ze uit de mond van mijn ouders kwamen. Zo richting de feestdagen wordt dat nog eens uitvergroot.

“Jongens het gaat om de gezelligheid, niet om wie het meest luxe of originele Kerstdiner presenteert.”

Champagne? Daar deden wij niet aan. Kunstige liflafjes waren er niet bij, want daar was ons gezin te groot voor. De groenten anders, zo feestelijk mogelijk, bereid smaakten eerlijk gezegd minder lekker dan bestrooid met de doordeweekse nootmuskaat.

Internationaal

Vanochtend kwamen mijn broer met zijn vrouw en kids aan in Nederland, we wachtten ze vol spanning op bij hun logeeradres. Lekker “groggy” na een lange reis uit Canada, waren ze er eindelijk. Al maakte ik me de afgelopen dagen wat druk over 15 familieleden op 1e Kerstdag hier thuis, die spanning viel direct weg aan de keukentafel met koffie en appeltaart.

Eigen grutje

Het gaat namelijk om de gezelligheid. Niets is fijner om je naasten te omhelzen en in elkaars ogen de vonkjes van blijdschap te zien. Mijn nichtje Jane (9) met een book-addict button op haar wollen muts (ik wil ook zo’n button), mijn neefje Thomas (5) die je aanstaart en deze keer bewuster zijn Dutch family zal meemaken dan 2 jaar geleden. Mijn broer die steeds meer op een andere broer gaat lijken (ik noem geen namen). Mijn lieve Canadese schoonzus die ik altijd benijd om haar rustgevende aura.

Gezelligheid

Eerste Kerstdag gaan we met ons allen gourmetten. Klinkt dat saai? “Old school” is toch juist heel hip? Dikke kans dat ik wat belangrijke ingrediënten vergeet. De nootmuskaat staat sowieso al klaar. Dit keer wel champagne, misschien een liflafje vooraf. Maar bovenal liefde en samenzijn. Het gaat ten slotte om de gezelligheid!

Loes Live & Learn wenst iedereen liefdevolle feestdagen en vooral een gezellig 2018 toe

Je las een verhaal van Marloes

Reageren mag altijd door mij een email te sturen en delen mag ook. Wat ook mag, is doorklikken naar het aanbod op de website:

Training & Coaching

Ontvang de nieuwste verhalen in je inbox

Ik beloof je dat ik zorgvuldig met je gegevens om zal gaan. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.