Tovertafel

Van vrachtwagenchauffeur naar verzorger

Laatst reed ik door Someren op weg naar mijn zwaar demente moedertje. Zie ik een man (een hele leuke) achter een enorme gekantelde rolstoel wandelen. Verhip, dat is ons moesje. Ik schrok van mijn impulsieve zwaaien vanuit de auto naar haar. Mijn moeder heeft haar ogen nog nauwelijks open en is zich niet meer bewust van haar omgeving. Wel van energieën, maar dat komt straks. Dus ik parkeer snel en loop naar de leuke meneer achter de rolstoel, die op weg was naar het hertenkampje. Ik stel me voor en lees zijn naam op de badge. Ik knuffel mijn moeder en zeg dat ik het zo fijn vind dat ze weer eens buiten komt.

Passie = Talent

Alsof hij mijn vragende ogen zo kon duiden, ik had hem nog niet eerder gezien, vertelt hij me dat hij al geruime tijd 24 uur vrijwilliger is op de gesloten afdeling van Eegelshoeve. Vrachtwagenchauffeur van beroep breekt zijn voet en zit langdurig thuis. Re-integratie bureau motiveert hem om zo snel als mogelijk nuttig bezig te zijn. Hij komt geheel vrijwillig terecht in Eegelshoeve. Ik wilde allerlei vragen stellen en complimenten geven, maar ik kwam er niet tussen. Hij vertelde me dat hij zijn roeping nu had gevonden en bezig is om zich te laten omscholen. Hij wil 24/7 als verzorger met dementerenden werken. Wauw, wat een waanzinnig gaaf verhaal!

Ont-moeten

Ik ben al geruime tijd mantelzorger en ik ken het klappen van de zweep op dat vlak. Die zorgrol kan wel of niet bij je passen. Je krijgt die functie er gewoon bij. Niet op gesolliciteerd, stond ook niet in je Persoonlijke Ontwikkel Plan en je hebt nooit een Talentscan hoeven invullen om in te schatten in hoeverre jouw talenten passen bij die rol. By far was de ontmoeting met die leuke vrachtwagenchauffeur/verzorger-in-wording de allermooiste van de afgelopen maand. Wat een korte en intense ont-moeting was dat.

Lieve vrachtwagenchauffeur

Ik weet je naam niet meer, vergeetachtigheid zit in de familie, maar ik bedank je nu al uit de grond van mijn hart over de betekenis die jij aan jezelf geeft en daarmee aan anderen. Ik gun de bewoners van Woning 3 de net aangeschafte Tovertafel. Ik gun mijn mama Cradle-ervaringen waarbij ik zelf heb mogen voelen wat het doet met een zwaar Alzheimertje dat nieuw contact kon maken door aanraking in geluid te vertalen. Bovenal gun ik ons moesje en alle andere kwetsbare dementerenden een man als jij! Daarmee geef je zo veel betekenis. Jouw energie zullen zij voelen.

Loes Live & Learn helpt jou en jouw bedrijf graag om samen rond een tovertafel te zitten, nieuwe ervaringen op te doen. Bovenal om de passie, het talent en de betekenis op te zoeken. Dat geeft nieuwe energie.

 

Je las een verhaal van Marloes

Reageren mag altijd door mij een email te sturen en delen mag ook. Wat ook mag, is doorklikken naar het aanbod op de website:

Training & Coaching

Ontvang de nieuwste verhalen in je inbox

Ik beloof je dat ik zorgvuldig met je gegevens om zal gaan. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.