Escape Room

Weet je nog?

Wanneer heb jij je laatste vrijgezellenparty gehad? Naarmate de jaartjes vorderen, nemen die van mij af. Gisteren mocht ik weer eens aansluiten. 11 vrouwen, leeftijdslijn van medio 30 t/m medio 60. Compleet onwetend zat het middelpunt, the bride-to-be, achter in de auto van haar partner die in het complot zat. Eenmaal op de brug naar Budschop, joelden wij ons vrijgezElke als echte ladies tegemoet. Altijd fijn dat je iemand toch nog overvalt, al viste deze aanstaande bruid er de afgelopen weken leutig op los.

Voor alle ex-vrijgezellen onder ons: herkennen jullie het dat je op zo’n moment even giga staat te shaken en dat je je bedenkt dat je anders gekleed had willen zijn? Nu ik aan de iets oudere kant van bovenstaande leeftijdslijn begin te geraken, hield ik vooral ook de moeder van de aanstaande bruid in de gaten en moest ik plots bij haar dochter’s aankomst zelf een traantje weg deppen. Heeft niemand gezien, het zonnetje scheen hard en die ene traan kwam niet onder mijn zonnebril uit.

Lief en lachen

Het was een dag (en nacht!) vol lieve aandacht, met uiteraard veel melige momenten. Maastricht werd deze zaterdag opgeleukt door een ijsbeertje dat haar opdrachten met een hakken-over-de-sloot voldoende wist te volbrengen. Het tapas-diner was een absoluut hoogtepunt. Sowieso door ons gezelschap en de tapas zelf, maar vooral ook door die laatste alinea op de menukaart. We werden vriendelijk doch dringend verzocht om:

– niet te fluiten

– niet met onze handen op de tafel te bonken

– niet met onze voeten hard te gaan dreunen op de vloer

Dan heb je er altijd een paar bij die de grenzen gaan verkennen en dergelijke regels zachtjes gaan schenden. Ik noem geen namen, heb ik beloofd. Maar dan vraag je als restaurant natuurlijk om gezeik. Voor dat gezeik kon beginnen, waren wij alweer toe aan ons volgende onderdeel.

Escape Room

Het is blijkbaar absoluut iets van nu. Up-and-coming. Ik kreeg heel andere associaties bij Escape Room. Maar wat was het goed! Onze 2 groepjes van 5 personen gingen ieder een andere Escape Room in en toen mochten we binnen 1 uur de code vinden van het slot om uit die Room te komen. Yeah gelukt, ons groepje 3 minuten sneller. Adrenaline nu weer net op peil. Geniaal hoe zo’n Escape Room in elkaar zit. En zeker iets wat ik in mijn professie vaker zou kunnen inzetten. Dan heb ik het over Teamontwikkeling, want het zou iets te confronterend zijn voor een individuele coachklant. Zul je namelijk net zien dat die coachklant claustrofobisch is.

Witte Moslima

Over deze vrijgezElkedag kan ik een hele Blog-serie schrijven, maar ik heb geleerd dat “Less = More” meer van deze tijd is. Toen we uiteindelijk weer in Nederweert belandden en ik met een dikke ijsbeerknuffel afscheid nam van de bruid-in-spe, liep ik op mijn slippers naar huis. Ik voelde vermoeide voeten, ik plakte aan alle kanten en ik dacht terug aan de vele gave momenten van deze dag. Nogmaals: die vele momenten kan ik niet in 1 Blog bundelen. Wat terug bleef komen, was de anekdote over “De ijsbeer en de Moslima”.

We waren met 2 auto’s, dus 2 groepjes, naar Maastricht gereden en onze groepjes moesten elkaar op de Markt even terugvinden. Zegt 1 van de ladies: “Ik zie onze vrijgezelle ijsbeer; kijk daar op dat bankje”. Toen ik keek, zag ik een Moslima die in het wit gekleed was. Uiteraard heb ik dat moment aangegrepen om het verschil tussen “kijken” en “zien”, tussen “observatie” en “interpretatie” eens uitgebreid uit de doeken te doen. Geintje: was niet nodig. Een droge onderbroek wel.

Winning team

Onbekend maakt niet onbemind. Dit team had hetzelfde gewenste resultaat: onze aanstaande bruid een onvergetelijke dag bezorgen. Als vanzelf staat er een organiserend comité (projectgroep) op. De communicatie komt op gang en eenieder pakt haar verantwoordelijkheid zomaar op. Er mag iemand afvallen, er is veel onderling begrip en waardering, het team voelt zichzelf groeien. Met een high-five nemen we afscheid en beloven we elkaar om ook de bruiloft zelf tot ongekende hoogte te brengen.

Kijk, dit bedoel ik nou met een winning team. Fantastisch hoe we als onbekend team dit resultaat hebben neergezet. Zonder al teveel communicatie voelden we blijkbaar aan wat het resultaat moest worden. Met het zien, horen en aanvoelen van ieders intentie bereik je zoveel. Mocht je op zoek zijn naar iemand die jouw team tot een winning team maakt, neem contact op met info@loeslivelearn.nl

Je las een verhaal van Marloes

Reageren mag altijd door mij een email te sturen en delen mag ook. Wat ook mag, is doorklikken naar het aanbod op de website:

Training & Coaching

Ontvang de nieuwste verhalen in je inbox

Ik beloof je dat ik zorgvuldig met je gegevens om zal gaan. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.