Zomer Column 7 Rust, Reinheid & Regelmaat

Heb jij dat ook dat je de begin- en einddatum van je vakanties direct kunt opnoemen? En dat je daarvoor geen reminder nodig hebt? Afgelopen maandag was zo’n datum: einde vakantie. Alle no-reply-accounts opgeheven en eraan geloven moest ik.

Dieseltje

Bijna 3 dagen verder, vind ik het nog steeds moeilijk om weer op te starten. Ik zit nog in de campingmodus. Standje relax staat de hele dag aan. De werkknop kan ik maar moeilijk vinden. Ik pak alles aan als excuus om nog niet te hoeven werken. Misschien herken je het als ZZP-er. Je hoeft nou eenmaal niet op tijd voor je baas te verschijnen. Fijn die vrijheid, ik heb er zelf voor gekozen, en ik werk heus hard hoor. Maar deze week gaat het moeizaam. Orde en structuur zijn belangrijk: dus eerst eens opruimen. Je ziet er niets van, maar mijn mappen staan me inmiddels keurig aan te staren. Zowel vanuit de Ikea-kast als vanuit mijn digitale mappenkast.

Huisvrouw en uitstelgedrag

Ik ben zeker geen ideale huisvrouw. We hebben een werkster en mijn schoonmoeder doet vaak de strijk (Thank God). Plots vind ik het vandaag nodig dat het beddengoed (incl. toplagen), bankovertrekken en gordijnen intensief gewassen worden en in de buitenlucht drogen. De koelkast kan ook wel een beurt gebruiken en weet je? De beide vriezers moesten al zo lang ontdooid worden. Ik ga op zoek naar allerlei creatieve nieuwe gerechten. Ik heb me zelfs opgegeven bij de metamorfose van RTL-Woonmagazine, want bij VT-wonen ben ik het niet geworden.

Nieuwe fotoshoot

Nou vooruit dan, omdat ik morgen en vrijdag allerlei afspraken heb staan; en ook omdat mijn agenda volgende week een abrupt einde maakt aan mijn uitstelgedrag, plaats ik een paar nieuwe foto’s op Facebook. Al snel leuke reacties, dus daarom dit laatste werkuurtje van de dag maar besteed aan deze Blog. Foto’s zijn gemaakt door Linda Beelen Fotografie in Nederweert. Linda is a hero! Bedoeld om ieder seizoen wat leuke pic’s te hebben.

De Rust van “Rust, Reinheid en Regelmaat” heb ik te pakken. Met de Reinheid zit het ook wel goed. Ik zeg: “Regelmaat, tot morgen”!    

 LB-0462aLB-0258a  LB-0176a

Je las een verhaal van Marloes

Reageren mag altijd door mij een email te sturen en delen mag ook. Wat ook mag, is doorklikken naar het aanbod op de website:

Training & Coaching

Ontvang de nieuwste verhalen in je inbox

Ik beloof je dat ik zorgvuldig met je gegevens om zal gaan. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.