Enexis, here I come

Vanmiddag heeft Loes een Mantelovereenkomst met Enexis ondertekend. De komende 2 jaar krijg ik nieuwe monteurs in mijn U-vorm. Die nieuwe, vaak jonge, monteurs gaan dan van alles leren over het ambassadeurschap van Enexis. Deze 1-daagse workshop staat op het Enexis leerplein te boek als Workshop Klantcontact. Want dat is waar het over gaat.

Een kleine 3 jaar geleden leerde ik hier in het dorp een Enexis Opleidingscoördinator kennen. Zo ging het balletje rollen. Een paar pilots gedraaid, tevreden deelnemers, hier en daar wat geschaafd en geschuurd aan mijn programma. En nu op het leerplein.

Enexis en Loes hebben een klik. Dat begon dus hier in het dorp aan een bar. Trainer-coach en Opleidingscoördinator raken aan de praat. Dezelfde filosofie, dezelfde wensen en dezelfde visie op trainen en coachen. Visitekaartjes uitwisselen en vooral een grote gunfactor. Of is het dat niet alleen?

Het begint vaak met een onderbuikgevoel. Dat je aan je water voelt dat dit wel eens iets kan gaan worden. En dat klopt altijd. Bijna altijd dan. Zo niet, dan moet je nog wat bijschaven aan je intuïtie en onderbuikgevoel. Kun je me overigens ook voor inhuren.

Loes past in een mannenwereld en -cultuur. Hoe kan het anders als jongste en enige dochter in een heus mannengezin?! Ja, mijn moeder en ik staan ons mannetje. Monteurs (mannen dus) schijnen meer aan te nemen van een vrouw zonder Gas- en Elektrakennis dan van een man zonder Gas- en Elektrakennis.

Het is natuurlijk geen toeval dat die paar Enexis vrouwen, met wie ik contact heb, echt van die vrouwen zijn met wie ik graag samenwerk. Nu ik dit schrijf, komt er ook vooral veel inspiratie los over het nieuwe feminisme en over de vraag waarom ik me niet specialiseer in mannenbedrijven en -culturen.

Weet je waarom ik deze Mantelovereenkomst met Enexis zo gaaf vind? In 1 dag kan ik lekker concreet, duidelijk en praktisch aan de slag. Ik hoef minder op mijn woorden te letten, mijn intuïtie krijgt wat rust en met een paar hele foute grappen heb ik de aandacht weer in het hier-en-nu. Achtergronden en theorieën zet ik sporadisch in. Maar het leereffect is groot.

Dankjewel Enexis! Dankjewel dat Loes Live & Learn op jullie leerplein staat!

 

Je las een verhaal van Marloes

Reageren mag altijd door mij een email te sturen en delen mag ook. Wat ook mag, is doorklikken naar het aanbod op de website:

Training & Coaching

Ontvang de nieuwste verhalen in je inbox

Ik beloof je dat ik zorgvuldig met je gegevens om zal gaan. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.