De 5 frustraties van teamwork

Dat samenwerken ook frustraties met zich meebrengt, weten we allemaal. Mijn zakelijke mattie #RianneMaas van #1plus1is3.company en ik trakteerden onszelf op een dagje gedachtegoed van #Lencioni. Een model is altijd makkelijker dan de realiteit en biedt ons een gezamenlijke taal en food-for-thought. Ik vond het mooi om te zien dat de voorbeelden die hier aan de keukentafel of tijdens werk de revue passeerden, altijd wel in een frustratie-laag van Lencioni passen. Oftewel: kans op verbetering!

Herkenbaar
Te weinig input van individuele professionals of wordt er niet geluisterd naar hun analyses en ideeën? Als je geen feedback krijgt, kun je er ook om vragen. Vele meetings die afgerond worden, zonder dat men weet wat er nou eigenlijk concreet is afgesproken. Wel zo makkelijk. Voor eigen parochie spreken en onvoldoende inzicht in het grotere bedrijfsbelang. Wel meedoen, maar geen 100% commitment voelen. Machtsspelletjes waar je maar moeilijk uitkomt.

Micro management of een belangrijk cultuurding?
En zo kan een bedrijfscultuur lekker door pruttelen. Totdat de vlam in de pan komt en er koppen moeten rollen. Dat wat er in het nieuws komt over NOS Sport, is iets wat ieder bedrijf in één of andere vorm kan overkomen. Dat is namelijk precies hetgeen we verstaan onder een bedrijfscultuur. Dat mag je natuurlijk nooit afwenden op één vrouw of man. Als je naar cultuur kijkt, moet je altijd terug in de geschiedenis, of je het nou leuk vindt of niet. Dat is altijd vele malen complexer dan wat het lijkt. Dat een directie daar de verantwoordelijkheid voor draagt? Ja! Dat ook iedere individuele medewerker iedere dag een keuze heeft om wel/niet mee te gaan in iets wat hij/zij niet wil? Ook ja!

Vertrouwen en verbinding
Lencioni begint met de 1e basislaag van vertrouwen: kwetsbaarheid. Pas als ik mijn zwakheden, fouten, domme blunders, onzekerheden, etc mag laten zien in een team, zal ik me zodanig veilig voelen om me te openen voor de 2e laag: het “conflict” (= inhoudelijk waardevolle discussie) durven aangaan over belangrijke zaken binnen een bedrijf. En dat gaat zo verder tot laag 5.

Bij onze teamtrainingen herkennen we Lencioni en zijn 5 frustraties. Zeker ook als we het mogen verbinden met de DiSC profielen. Want dan zie je heel snel in waarom jij in bepaalde situaties en frustratielagen je zus of zo opstelt. En wat je eventueel kunt doen om daar iets in te veranderen. Want ja, verandering begint nog altijd bij jezelf. Laten we met de directies en MT’s beginnen 😉

Loes Live & Learn helpt jou en jouw team graag om vanuit zelfinzicht verder te komen. Frustraties herkennen als kansen om een winning team te worden.

Je las een verhaal van Marloes

Reageren mag altijd door mij een email te sturen en delen mag ook. Wat ook mag, is doorklikken naar het aanbod op de website:

Training & Coaching

Ontvang de nieuwste verhalen in je inbox

Ik beloof je dat ik zorgvuldig met je gegevens om zal gaan. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.