Week van de werkstress

Deze week is niet voor niks in het leven geroepen. Eén derde van het ziekteverzuim in Nederland komt namelijk door werkstress. Een hele hoop dus. Tijd om hier iets aan te doen!” Zo begon de mail die ik kreeg van een sauna-resort met een actie om na je werk te ontspannen in de sauna.

“”Over de kop” is het boek dat Frank graag zou hebben gelezen toen ze haar eerste klachten kreeg, of liefst daarvoor nog. Het is even humoristisch als wetenschappelijk, even persoonlijk als inzichtelijk. Kortom, een belangrijk boek voor iedereen die stress ervaart. Oftewel: voor iedereen.” In de auto hoorde ik een interview met deze schrijfster in het radioprogramma “Spijkers met koppen” afgelopen zaterdag.

Marloes, wil jij ons team helpen om op een ontspannen en succesvolle wijze samen te werken? Om wendbaar met onze snel veranderende omgeving om te gaan en tegelijkertijd onze gewenste resultaten te bereiken? Wil je ons ook leren om met stress om te gaan?” Deze vragen krijg ik vaak en dat vind ik fijn en niet fijn tegelijk. Fijn, omdat ik mijn tanden mag zetten in een hulpvraag op maat. Het brengt me bij mijn kern om dat te doen wat ik graag doe. Waarom dan niet fijn? Omdat mijn werk soms een druppel op de gloeiende plaat lijkt. Omdat ik echt wel kijk naar de dingetjes die ik bereik, maar soms zo graag een dieper bewustzijn om me heen wil toveren dat enkel op resultaat gericht zijn, verstikkende deadlines en stress alleen maar leiden tot meer van hetzelfde. Oftewel: jij bent zelf degene die HO STOP zal moeten zeggen om een ander bewustzijn te verspreiden. Bouw ontspanning in en word samen bewust van mogelijkheden om met stress om te gaan.

Loes live & Learn bevordert jullie leercultuur met bewustwording, positiviteit en vertrouwen.
Om zodoende op een gezonde manier jullie werkwereld betekenis te geven.

Je las een verhaal van Marloes

Reageren mag altijd door mij een email te sturen en delen mag ook. Wat ook mag, is doorklikken naar het aanbod op de website:

Training & Coaching

Ontvang de nieuwste verhalen in je inbox

Ik beloof je dat ik zorgvuldig met je gegevens om zal gaan. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.