Grenzen verleggen

Eurodisney

Het deuntje van Pim’s favoriete attractie neuriënd, “It’s a small world after all”, schrijf ik deze Blog. Schoonmoeder die in de zomer 80 wordt, wilde graag met haar kinderen en kleinkinderen naar Eurodisney. En ik mocht ook mee! De kindercitaten ben ik aan het verzamelen; ze komen vast terug in een volgende Blog.

Regelmatig geef ik de Disney parken als voorbeeld in mijn trainingen als het gaat om personeel dat iedere dag doordrongen is van de missie van een bedrijf. Mickey Mouse, Rapunzel, Buz Lightyear, maar zeker ook alle schoonmakers, obers en attractie-medewerkers willen ons laten glimlachen en een goed gevoel geven. Deze keer ook alle bewakingsmensen die onze tassen scanden en van wie we door poortjes mochten lopen. Geleerd dat een doosje Smints tot veel oponthoud kan leiden.

Moe maar voldaan

Na 2 lange middagen en 1 nog langere middag-avond hebben we niet alles gezien en gedaan, maar wel veel. Toen we op donderdagavond in Planet Hollywood aten, zei Roos dat ze nog nooit zo moe was geweest. Heerlijk om in kinderogen te kijken die scheel van moeheid zijn, maar waar wel vonkjes van geluk afspringen.

Grenzen verlegd

Er zijn deze dagen veel grenzen verlegd. Met ons allen in een kleine Davey Crockett Ranch bungalow met dunne schuifdeuren. Binnen 1 uur in de gekmakende grote souvenir shop onze buit binnengehengeld. Gedurende 3 dagen vele uren wachtrijen doorstaan voor maximaal 2 minuten vertier. Zowel Pim als ik hebben hoogtevrees (de vliegtuigjes op de Kermis vinden we al too much) en we zijn het tegenovergestelde van thrill-seekers. Die tijd heb ik gehad en gaat Pim misschien nog krijgen. Vader en dochter zijn daar iets stoerder in. Qua balans dachten we een goede afsluiter te hebben met de Nemo attractie. Lief visje met zijn vrienden zou het “happy” slotstuk worden. We hadden ons slecht ingelezen. Na de rij van ruim een uur zag ik schattige schildpadkarretjes met giga sterke beugels. Mijn oog viel op het advies om ons vooral goed en stevig aan de voorbeugel vast te houden.

Conclusie: Matthijs moest bijna overgeven, Roos had nog nooit zo’n enge achtbaan meegemaakt, Pim en ik zijn al 3 dagen aan het high-fiven dat we dit toch maar mooi gedaan hebben. Wat kunnen 2 minuten soms lang duren.

Loes Live & Learn ondersteunt jouw bedrijf graag in het richten van neuzen naar dezelfde missie, in het verleggen van grenzen en het overwinnen van angstige weerstand. Zodat jullie ’s avonds moe maar voldaan met een grote glimlach in slaap kunnen vallen.

Je las een verhaal van Marloes

Reageren mag altijd door mij een email te sturen en delen mag ook. Wat ook mag, is doorklikken naar het aanbod op de website:

Training & Coaching

Ontvang de nieuwste verhalen in je inbox

Ik beloof je dat ik zorgvuldig met je gegevens om zal gaan. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.