Sokken & Samenwerking

De was

Zoals mijn werkmotto betaamt, leer ik iedere dag. Zo leerde mijn lief me laatst dat onze “weesjes” op zolder in aantal toenemen. Hij had het over de eenling-sokken waarvan regelmatig de andere sok blijvend zoekraakt en nooit meer boven water komt. Waar blijven die andere helften? Kan toch niet zo zijn dat ze allemaal door de waterleidingen van het huis zwerven? Ik kende die “weesjes” uitdrukking niet en vind eigenlijk “singles” een veel toepasselijker benaming, maar goed. Gisteren op een verjaardag herkende werkelijk iedereen dit eenling-sokken verhaal.

Vele soorten en maten

Telkens weer bewaar ik ze en hang ik ze keurig op een oude dress-boy op onze waszolder, in de hoop ze eens te mogen herenigen met hun partner. Gebeurt maar niet. Houd ik er weer eens eentje over, dan kijk ik verheugd naar de dress-boy in lonkende sokken-ogen. Moet ik ze allemaal teleurstellen en mag ik ze, als schrale troost, verblijden met een nieuwe buur. Zo hangt mijn moeders pantykousje naast een heren tennissok en hangt op de bovenste rij zomaar een roze-gestreepte meisjessok naast mijn eigen favoriete, dikke, gebreide huissok.

Samenwerking

Inmiddels is het een echt en hecht team aan het worden. Een goed samenwerkend team is als een wild gekleurd veldboeket of een orkest dat eerst moet afstemmen om tot een mooi stuk te komen. Zo ook geven de “weesjes” op onze waszolder me inspiratie. Man, vrouw, jong en oud, van allerlei kleur en pluimage, de een rijp en ervaren naast de ander nog pril en nieuw. Ook een vaal exemplaar mag blijven. Misschien wachten ze allemaal op iets. Op begrip, empathisch vermogen, waardering of uitdaging. Terwijl ik sta te strijken, kijk ik ze aan, praat ik tegen ze en verhang ik ze. Ik zie dan een stripverhaal van mooie en diverse sokken voor me verschijnen met een happy end.

Loes Live & Learn begeleidt jou en jouw team graag naar een top team!

Je las een verhaal van Marloes

Reageren mag altijd door mij een email te sturen en delen mag ook. Wat ook mag, is doorklikken naar het aanbod op de website:

Training & Coaching

Ontvang de nieuwste verhalen in je inbox

Ik beloof je dat ik zorgvuldig met je gegevens om zal gaan. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.