Zwemmen

Vroeger stond ik bekend als een echte waterrat. Meer onder water dan boven water en stoere zweefduiken van de hoge duikplank. Het liefst in de openlucht, met een groepje vrienden op het gras hangen: super chill. In de winter zwom ik nauwelijks. Inmiddels ruimschoots goedgemaakt met aquajoggen, watervolleybal en bepaalde (korte) periodes waarin ik dacht dat baantjes trekken mijn structurele sport zou worden. Zaterdag werd ik teruggebracht naar die goeie ouwe zwemtijden. Toen mocht ik een gedeelte verzorgen op de Toekomstdag van zwembad Den Ekkerman in Veldhoven.

Bak water

Met alle badmeesters, -juffen, schoonmakers, receptionisten, toezichthouders en management. Wat een topdag! Veel interactie en dynamiek. Dat moet ook wel, want het voortbestaan van een binnenbad anno nu is afhankelijk van vele factoren. Politiek, geld, bestemmingsplannen, maar daar wil ik het hier helemaal niet over hebben. Liever denk ik terug aan al die professionals van Den Ekkerman. Zonder hen heb je namelijk (ik citeer) alleen een bak water.

Golden circle

Vandaar dat we zaterdag op zoek gingen naar de “Why, How en What”, de “Golden Circle”, van Den Toekomstige Ekkerman. De “Why” vraag is meestal de lastigste om te beantwoorden. De vraag waarom je überhaupt je bed uit komt om naar je werkgever te gaan. De vraag wat je zou doen als je niet meer voor het geld hoefde te werken. De wezenlijke vraag wat het bestaansrecht van dit zwembad is. Dus niet zozeer “Jongens, wat zijn we hier nou eigenlijk aan het doen”? Maar “Jongens, waarom zijn we dit werk nou eigenlijk met ons allen aan het doen”?

Toekomstvizier en veul plezier

Er kwamen mooie antwoorden op die waarom-vraag, waarmee de start van de toekomst is gemaakt. Voortgezet met opdrachten waarmee men in groepjes aan de slag gaat. Dit was zeker geen dag van pappen en nathouden, ook niet zo’n dag waarvan je er maar 1 per jaar hebt en er verder niets gebeurt. Dit was goed, nodig en inspirerend.

Baantjes trekken

Beste sportieve, recreatieve, didactische, pedagogisch-verantwoorde en lieve professionals van Den Ekkerman: dankjewel voor zaterdag! Er zit weer zo’n gevoel aan te komen dat baantjes trekken toch echt mijn sport is.

Loes Live & Learn ondersteunt ook jou en jouw bedrijf graag met de start van een nieuwe toekomst. www.loeslivelearn.nl

Je las een verhaal van Marloes

Reageren mag altijd door mij een email te sturen en delen mag ook. Wat ook mag, is doorklikken naar het aanbod op de website:

Training & Coaching

Ontvang de nieuwste verhalen in je inbox

Ik beloof je dat ik zorgvuldig met je gegevens om zal gaan. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.