Wij willen les, wij willen live les!

Al jaren geef ik op maandag les aan MBO en HBO studenten van Tio Eindhoven. Niet de meest favoriete dag voor jongeren om van 09.00 – 18.20 zo’n vol lesrooster te hebben. Tot vandaag! Ik kan het niet op twee handen tellen hoe vaak ik de volgende vraag kreeg.

“Mevrouw Swinkels, denkt u dat we elkaar na volgende week (inhaalweek/herfstvakantie) weer in dit lokaal treffen?”
“Je kent me, ik beantwoord zo’n vraag het liefst met een wedervraag. Wat denk jij?”
“Ik weet het niet, maar ik hoop het toch zo.”

Inmiddels ben ik eraan gewend dat studenten juist snakken naar live lessen. In maart en april was het nog een soort “ijsvrij” gevoel dat overheerste. Toen legde ik de term “ijsvrij” wel eens uit. Dat je vroeger toen ik jong was één of twee dagen niet naar school kon, omdat het gewoonweg te gevaarlijk was om de straat op te gaan. Maar ja, dan had je ook écht vrij. Die goeie ouwe tijd zonder digitale mogelijkheden ????. Dan hoopte je dat het bleef ijzelen en er te weinig strooizout was.

Nu hopen we juist op figuurlijke bergen zout: een vaccin, sneltests of een ander wonder. Studenten en docenten die elkaar gedag zeggen en oprecht hopen, dat zie je aan de oogjes boven de mondkapjes, dat ze met elkaar in één lokaal samen mogen zijn. We vallen onder de categorie kleinschalige Hogescholen en we kunnen de maatregelen goed handhaven. Maar het klinkt wel logisch dat het OV ingedamd gaat worden en dat we wellicht een andere keuze moeten gaan maken.

“Lieve studenten, ook ik hoop jullie in lesweek 8 live te zien. Net als jij, vind ook ik het veel fijner om samen met jou achter jouw laptop te zitten en samen naar jouw CV, brief, website en andere teksten te kijken. We gaan er een mouw aan passen. Live, online, digitaal of met zout? Het gaat ons lukken!

Als we een pas op de plaats moeten maken, dan doen we dat toch? Tot snel!

Tio lecturer Loes live & Learn wil Tio studenten vooruit helpen, ook in moeilijke tijden ????

Je las een verhaal van Marloes

Reageren mag altijd door mij een email te sturen en delen mag ook. Wat ook mag, is doorklikken naar het aanbod op de website:

Training & Coaching

Ontvang de nieuwste verhalen in je inbox

Ik beloof je dat ik zorgvuldig met je gegevens om zal gaan. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.