Werken en Wellness in Praag

Wat doe je als je vriend een lang weekend naar Praha moet voor zijn werk? Dan ga je mee. Beiden zo’n 25 jaar geleden deze “stad van torens” bezocht, dus tijd voor nieuwe indrukken. Hoe ik dan 3 dagen alleen doorkom terwijl hij moet werken? Tijd met mezelf doorbrengen is geen issue. Sterker nog, ik vind het heerlijk en snak er soms naar. Iedereen die van zichzelf weet dat hij/zij een beetje overontwikkeld is op het vlak van andermans energieën, zal dit herkennen.

Prague dus, in een hotel dat we zelf never nooit hadden geboekt. We zouden het financieel niet eens kunnen. Onze avontuurlijke ego’s maken liever gebruik van gezellige, authentieke AirB&B’s. Dit keer inchecken op luxe sofa’s, dames die ’s middags aan de deur kloppen of we nog voldoende cosmetics en handdoeken hebben. Een ontbijtbuffet dat zelfs ons, als muesli-reep etende niet-ochtend mensen, kon laten likkenbaarden. Ik hoefde maar 1 ochtend te wennen aan de gewoonte om saampjes knus te ontbijten, waarna ik de wellness van het hotel opzocht. Sauna, stoombad, zwembad met vele waterbubbels en -stromen die me ervan weerhielden om een massage te boeken.

De stad zelf. Ik weet niet precies wat mijn thema’s 25 jaar geleden waren, maar in ieder geval weet ik wel dat ik toen minder oog had voor de schoonheid van de stad dan nu. Waarschijnlijk staarde ik in die tijd liever naar een halve liter pivo voor 0,50 cent. Nu vind ik bier nog steeds lekker hoor, maar dit keer werd ik meer getroffen door de gebouwen, pleinen, wijken en diversiteit van de stad.

Gewoon even 4 dagen mijn vent vergezellen naar Praag. Weer thuis met een bak vol energie. En met tassen vol kleding. Nee nee, niet voor mezelf, behalve dan 1 jurkje op het vliegveld in Dusseldorf. Doe ik normaal nooit, shoppen op een luchthaven. Dit keer was mijn hardwerkende lief aan de beurt. Niet dat hij kleding nodig heeft om mooi te zijn, maar wel fijn dat ook hij iets meer van Praag overhoudt dan alleen maar lange werkdagen.

Loes Live & Learn begeleidt jou en jouw team graag in het creëren van een goede balans tussen werk en wellness.

Je las een verhaal van Marloes

Reageren mag altijd door mij een email te sturen en delen mag ook. Wat ook mag, is doorklikken naar het aanbod op de website:

Training & Coaching

Ontvang de nieuwste verhalen in je inbox

Ik beloof je dat ik zorgvuldig met je gegevens om zal gaan. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.