Ode aan alle vaders

Ha pappie

Vaderdag 2017 is tropisch. Het bloemetje op jouw graf heeft extra water nodig. Afgelopen woensdag was jullie trouwdag. Dit jaar extra feestelijk, omdat 2 van jouw kleinkinderen slaagden. Voor zus en broer, Floor en Bram, gingen de vlaggen uit en we dachten ook aan jou. Hoe ontiegelijk trots je zou zijn geweest.

Je oudste kleindochter Janne vertelde ons dat ze “not amused” was toen je paar jaar geleden bij haar eindexamenuitslag om 12.15 belde of ze al iets had gehoord. Nee dus, nog vol in spanning en een lichte hartverzakking door jouw foontje. We hebben erom gelachen, want het was typisch jij. Te nieuwsgierig en te veel zin om als trotse opa je kleindochter te mogen komen feliciteren. Met een koel glas wijn.

Op deze warme vaderdag denk ik terug aan alle momenten met jou die ik koester. Ik scroll door foto’s en zie vele prachtige foto’s van jou. Ik kom dit kiekje tegen: 2008 toen mam en jij bij mij op Aruba waren, met als extra uitstapje een paar dagen Curaçao.

Een dierbare herinnering, warm en tropisch. Wat hadden we het fijn lieve pap! Ik mis je.

Je las een verhaal van Marloes

Reageren mag altijd door mij een email te sturen en delen mag ook. Wat ook mag, is doorklikken naar het aanbod op de website:

Training & Coaching

Ontvang de nieuwste verhalen in je inbox

Ik beloof je dat ik zorgvuldig met je gegevens om zal gaan. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.