Waarde creëren

Een leven lang leren betekent voor mij een combi van denken, doen en voelen. Lichaam, hart en geest. Met als smeermiddel bezinning en reflectie tussen die dimensies. In de categorie lichaam verdiep ik me actueel in de enkel. Wezenlijk gewricht om je staande te houden. Want dat is wat de meesten van ons automatisch doen. Doorgaan, je rug recht houden en de schouders eronder. Op de been blijven dus.

Niet goed luisteren naar de signalen van je lichaam? Ik vink hem af. Vier dagen doorlopen op een gebroken enkel doet vooral mentaal iets met me. Achteraf zag ik in dat mijn grap over de bezorgde blik van mijn lieve fysiotherapeute – daar was ik toevallig voor mijn rug/nek –  beetje misplaatst was. Huisarts en spoedeisende hulp van SJG Weert duwden professioneel snel op de juiste knopjes, waardoor het nodige loskwam.

Volle overtuiging
De emoties waren aangeraakt en leidden me vanzelf terug naar mijn overtuigingen. Ik die denkt dat dit vanzelf over gaat en mijn vriendin die bij het zien van één dikke enkel foto direct een andere conclusie getrokken zou hebben. Ieder haar eigen waarheid dus. In het klein en dichtbij gebeurde hier thuis niet, met dank aan vriendin en enkel, wat ik om me heen wel zie gebeuren. Overtuigingen die maken dat we met elkaar in de welles-nietes gaan, elkaar letterlijk willen overtuigen. Voor- en tegen. Eenieder die zijn eigen bronnen aanwendt en waarvan de ander de validiteit in twijfel trekt. Over waarden gesproken. Wat is het ons waard?

Revalidatie
Hoe kunnen we de waarden die onze overtuigingen voeden, meer invloed laten hebben? We willen allemaal een gezonde wereld waarin we gelukkig samenleven. Een wereld die een mooie toekomst biedt aan ons, onze kinderen en kleinkinderen. Hoe zetten we die revalidatie in?In het klein en dichtbij denk ik terug aan het gesprek tussen mijn vriendin en mij. Hoe waardevol? Zij die openlijk haar zorg deelde waarom ik door had gestrompeld; ik die me kwetsbaar opstelde door uit te leggen dat ik geen uitleg had. Het oogcontact en gezamenlijke voelen was genoeg. Geen overtuigingen, wel gedeelde waarden. Een mooie strik eromheen.

Betekenis
Revalidatie staat o.a. voor: herstel, het weer gezond maken, teruggave van kracht. Dat is iets wat we allemaal ten diepste voelen en naartoe willen. Stop met overtuigen en begin het gesprek, of wees stil en voel, over wat je aan waarde wilt toevoegen. Iedere dag kun jij daar iets aan bijdragen. Als je dat dan ook nog eens samen doet met anderen, dan creëer je meerwaarde.

Op de plaats rust
Mijn enkelfractuur zet me op de plaats rust. Leren geblazen in het hier-en-nu. Onze pandemie doet dat in het groot. Niets gebeurt voor niets. Probeer de waarde ervan in te zien, op naar een gezond herstel.

Loes live & Learn ondersteunt jou en jouw team graag bij jouw revalidatie om waarde te blijven creëren.

Je las een verhaal van Marloes

Reageren mag altijd door mij een email te sturen en delen mag ook. Wat ook mag, is doorklikken naar het aanbod op de website:

Training & Coaching

Ontvang de nieuwste verhalen in je inbox

Ik beloof je dat ik zorgvuldig met je gegevens om zal gaan. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.