Dagboek van een herdershond

Ja boek maar, appte ik toen een vriendin vroeg of ik zin had om in mei mee te gaan naar deze musical in Maastricht. Weer even naast mijn moeder op de bank zitten.

Mindfulness anno 1978
Het beeld van een van zijn fiets vallende kapelaan, omlijst door de soundtrack van harmonieklanken, doemt op. Een kinderlijk blij gevoel verwarmt me. Niet omdat ik de serie op mijn 7e al op waarde kon schatten, wel omdat ik zag hoezeer mijn moeder zich even kon laten meeslepen in de beslommeringen van kapelaan Odekerke. Mindfulness anno 70-er jaren

De waarde van vertrouwen en veilig
Er kwamen ook andere series. Veel spannender en enger. De Fabriek, De Zevensprong, herhaling van Q&Q en zo nog meer. Maar nooit was het echt eng, zelfs met kussens voor mijn ogen voelde ik me veilig. Als ik dit zo opschrijf, voel ik me bijna een gehandicapte, melancholische vrouw die alleen maar terug verlangt naar vroeger. Dat is niet zo, maar wel is er iets wat maakt dat ik dit kwijt wil.

Historisch besef
Ik vind het pijnlijk om te ervaren dat wij onze maatschappelijke verstandhouding naar elkaar verharden. Dat we veel dingen verwarren met iets waarmee we het helemaal niet mogen vergelijken. Dat noemen we drogredenen. We strooien met quotes die vaak helemaal niet gevraagd worden en alleen maar opruiend zijn. Ik ben voor vrijheid van meningsuiting hoor, maar opruiende en aanstootgevende – zelfs in intentie criminele –  uitspraken vind ik te ver gaan.

Eigen verantwoordelijkheid
Ja, ook ik heb het voor mijn kiezen gehad. Op meerdere vlakken. Wie niet? Maar dat is wel gewoon HET LEVEN. Heb je wel eens een wereldreis gemaakt waardoor je besefte hoe rijk en goed je het hier hebt? Heb je wel eens overwogen om je te bemoeien met de politiek of vind je het prima om alleen maar te beschuldigen? Neem je de tijd om bijvoorbeeld “Dagboek van een herdershond” eens tot je te nemen? Gewoon om je in te leven, gewoon om te glimlachen, gewoon om zacht te worden. Ik zeg: doen! Dat vond mijn moeder ook.

Loes live & Learn ondersteunt jou en jouw team graag bij verantwoordelijkheid nemen, juist in fases die lastig zijn.

Je las een verhaal van Marloes

Reageren mag altijd door mij een email te sturen en delen mag ook. Wat ook mag, is doorklikken naar het aanbod op de website:

Training & Coaching

Ontvang de nieuwste verhalen in je inbox

Ik beloof je dat ik zorgvuldig met je gegevens om zal gaan. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.