Teambuilding met blunders

“Kun jij ons helpen met online teambuilding Marloes? Iets wat we zelf kunnen doen en iets anders dan een digitale escape room of online borrel?”

Die vraag krijg ik inmiddels vaak. Natuurlijk probeer ik de ander altijd aan te moedigen om zelf collegiale creatievelingen te zoeken die met out-of-the-box ideeën komen. Maar soms vindt iemand het gewoon fijn dat ik wat instant tips geef. Zo van: kijk maar of het bij jullie past.

De laatste suggestie was er eentje die ik zelf had ervaren. Wat is je grootste blunder ooit? Een blunder die je niet snel deelt en waarvan je nog het schaamrood op de kaken krijgt? Waarom werkt het? 1. Lachen is goed, fijn en vult de lucht met energie. 2. Je leert meer over story-telling, want hoe zorg je ervoor dat de ander in de situatie meegaat en er als het ware zelf bij was? 3. Het bevordert de gezamenlijke kwetsbaarheid, want natuurlijk geef je jezelf best een beetje bloot.

“Zullen we het meteen eens proberen?”, vroeg ik gisteren aan iemand? “Ik zal beginnen. Toen ik net mijn nieuwe auto had, trots kijkend naar de logo belettering erop, zag ik in de eerste week een belachelijk grote hoeveelheid duivenpoep op mijn zwarte dak. Heet sopje gemaakt en jawel: met de ruwe kant van een schuursponsje enorm staan boenen, ahum schuren dus. Het dak leek op een bad vol lekker geurend schuim. Zie je het voor je hoe ik stond te kijken, toen ik met de tuinslang het dakje schoon spoot?  Resultaat: zwart dak met vijf flink gekraste, uitgebeten vlekken.”

Na het lachen, kon die ander natuurlijk niet achterblijven. Nou , zei hij: “Ik heb er eentje van kort geleden. Met Kerst had ik onze personeelskamer versierd met vele Chinese gelukskoekjes en er af en toe eentje gegeten. Dat ik ze wat taai vond met een rare smaak, nam ik voor lief. Ze waren niet over de datum. Kort daarna zat ik daar met twee collega’s en pakte nog een koekje. Hop, in één keer in mijn mond en wederom had ik diezelfde ervaring. Waarop die collega’s me strak bleven aankijken. Lekker? Vroeg er eentje. Niet echt, zei ik. Hebben jullie ze al geproefd, er zit een rare bijsmaak aan of hoort dat zo? Ze stikten bijna in hun lachbui. En ik? Ik kwam erachter waarom die koekjes gelukskoekjes heten.”

Tip: vraag de blunderaar of je zijn/haar blunder mag doorvertellen? Zo krijg je een Guinness Book of Bloopers.

Loes live & Learn ondersteunt je graag bij online teambuilding? Neem gerust eens contact op.

Je las een verhaal van Marloes

Reageren mag altijd door mij een email te sturen en delen mag ook. Wat ook mag, is doorklikken naar het aanbod op de website:

Training & Coaching

Ontvang de nieuwste verhalen in je inbox

Ik beloof je dat ik zorgvuldig met je gegevens om zal gaan. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.