Online of fysiek samenwerken?

Al een jaar veel minder fysiek bezig met teams, doet wat met me. Door de dag heen online teammeetings van manlief meekrijgen, doet daar nog een schepje bovenop. Dan kriebelt het van alle kanten. Je collega die vertelt dat hij zijn eerste kind gaat krijgen. Een leidinggevende die eerder weg moet vanwege de crematie van een dierbare. De nieuwe stagiaire die onlangs zelfstandig is gaan wonen. Momenten waarop je diegene het liefst recht in de ogen kijkt, een hand op zijn schouder legt, of persoonlijk laat voelen (zonder woorden) dat je meeleeft.

Feedback
Complimenten in corona tijd gaan over het mooie behang dat je als achtergrond hebt, de kritische feedback over je slechte verbinding. Vooropgezet dat we met ons allen efficiënter zijn, punctueel en snel to-the-point komen, onnodige informatiediarree voor ons houden, toch kampen we met meer armoede in onze communicatie en samenwerking.

Gevoel
Qua zintuigen staan horen en, in mindere mate, zien op scherp. Die van het ruiken, proeven en voelen doen corona-proof nauwelijks mee. Zo jammer, want juist dat gevoel is nodig als het gaat over communicatie en samenwerking. Natuurlijk hebben we de hele dag door onze gevoelens over hoe de werkdag verloopt, we moeten er nu meer moeite voor doen om het een plekje te geven. En we vallen ook wel erg snel van de ene meeting in de ander. Weinig verwerkingstijd dus. Althans, dat is mijn indruk.

Verschil
Daar waar je eerder even binnenliep om af te stemmen en te voelen of alles okay was, daar kun je nu voor bellen, skypen, facetimen, zoomen of meaten. Prachtige mogelijkheden waarvan we gebruik kunnen maken. Als het gaat om de kern van onze intermenselijke dynamieken, durf ik te zeggen dat de online wereld (ook los van corona) te veel aandacht krijgt. Dan leg ik de aandacht graag terug naar het wezen van ons mens zijn. Dat is volgens mij nog altijd: samen zijn, samen delen, samen voelen, samen praten, samen stil zijn. Fysiek dus!

Samen live, learn & life? Graag help ik je verder met: communicatie, gedrag, teamontwikkeling, leidinggeven en ontwikkeling van je bedrijfscultuur.

Je las een verhaal van Marloes

Reageren mag altijd door mij een email te sturen en delen mag ook. Wat ook mag, is doorklikken naar het aanbod op de website:

Training & Coaching

Ontvang de nieuwste verhalen in je inbox

Ik beloof je dat ik zorgvuldig met je gegevens om zal gaan. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.