Koorknaapje

Een hondje dat keurig naast je loopt. Dat is wat Marjo van Flowtime tegen me zei: “Onze honden lijken wel koorknaapjes. Kun je het je voorstellen?” Al kreunend op de massagetafel zag ik het voor me. Was ik té relaxt of kon het werkelijkheid zijn: “Os Tjeuke dat gewoon NAAST ons blijft?”
The Dutch Ceasar from Soerendonck
Vanmiddag was het zover, rond 15.00 zou het gebeuren. Matthijs en ik hadden elkaar overtuigd dat we niet een soort examenvrees hoefden te hebben. Deze hulp voor ons ongeleide projectiel wilden we namelijk zelf.
Fanclub
Kan ik een fanclub oprichten voor Sjaak?
“Ge hèt er te veul mee, snapte ge miscchien nie, is Brabants.”
“Snap ik Sjaak, ik ben ook Brabantse.”
“Ge hoeft nie te schreeuwe, zacht mí een duidelijk overwicht, gewoon mi oew hand. Honden kennen nie nadenke. Witte wa, we goan deruit.”
Overdrijven
Ik wil nog wel eens overdrijven. Nu niet. Het was zo bijzonder om Sjaak met Tjeu bezig te zien. Daar waar de gemiddelde hond 1 à 2 minuten met Sjaak nodig heeft, uitzonderingen van 5 minuten, bleef onze “held” stuurs zich NIET overgeven aan dat wat Sjaak wilde. Sjaak mompelde me toe: “We gáán het winnen.” Dan zie je een hondje dat gereset moet worden. We hebben Sjaaks record verbroken (zeker een kwartier), maar ons hondje begint het te begrijpen.
Van onbewust onbekwaam naar bewust bekwaam
We wisten het zelf ook niet precies. Hoe we van dat getrek af konden komen. Onbewust onbekwaam dus. Toen kwam de fase dat iedereen ons vertelde wat we niet goed deden. Bedankt, bewust onbekwaam! Daarna werd het bewust bekwamen, bewust bekwamen en bewust bekwamen. Vandaag gaf een échte leraar ons de doorslag.  We zijn er nog niet, maar ooit zie je ons wandelen met een koorknaapje: os onbewuste bekwame Tjeuke dat NAAST ons blijft.

Loes live & Learn houdt van Sjaak die haar spiegelt. “Meiske, houd het maar bij jouw non-verbale invloed, meer heeft de hond niet nodig.”

Je las een verhaal van Marloes

Reageren mag altijd door mij een email te sturen en delen mag ook. Wat ook mag, is doorklikken naar het aanbod op de website:

Training & Coaching

Ontvang de nieuwste verhalen in je inbox

Ik beloof je dat ik zorgvuldig met je gegevens om zal gaan. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.