Houdoe 2016

Graag sluit ik 2016 op zijn Brabants af. Houdoe dus! (afgeleid van Houd oe (eige) goed = vrij vertaald: “pas goed op jezelf”, “behoud uzelve”.) Het mooie van een taal is dat zij altijd in beweging is en zich ontwikkelt. Zo ook kijk ik terug op Loes Live & Learn in 2016.

 Beweging & Stilte

Om mensen in beweging te krijgen, moet ik zelf natuurlijk ook in beweging blijven. Stilstaan kan niet. Of toch? Wel op mijn yogamat en met een regelmatige Mindfulness oefening. Ook tijdens de Nederweertse Kerstverlichting gisteren. Samenzijn rondom een wensboom met tekst, muziek en stilte. Wauw, ik houd van verbinding, samen stil zijn en vertrouwen op een positief nieuw jaar. In mijn werk merk ik ook hoe goed beweging en dynamiek mij doen. Telkens weer andere en nieuwe begeleidingsopdrachten. “Live & Learn” is dat wat 2016 mij bracht.

Grotere en intensieve nieuwe projecten afgewisseld met ouwe getrouwe “repeat-guests”. Dagvoorzitter en procesbegeleider geweest op themadagen voor tot dan toe onbekende opdrachtgevers. Nieuwe contacten in de regio gelegd, zelfs hier om de hoek. De maandag lesgeven op Tio Eindhoven was de enige constante factor. Nog meer dan voorheen in co-creatie gewerkt. Goed om met frisse nieuwe vakgenoten samen te kunnen werken.

Rust en balans

De donkere en knusse dagen van Kerst staan in het teken van rust en balans. Voor mij blijft dat moeilijk. Continu in beweging, soms te veel na en naast elkaar en dan plop zomaar rust. Gedachten en emoties rennen nog door en vragen om aandacht. ’s Nachts dus. Ik lijk meer en gevarieerder te dromen dan anders. Ben ik aan het verwerken of onthoud ik dromen nu beter omdat de tijd dat toelaat?

Weg met ballast

Anyway, ieder jaar weer neem ik me voor om uitgestelde klussen te klaren in deze Kerstperiode. Kledingkast legen, zolder uitmesten en eindelijk eens alle ordners in de garage weggooien. Weg met die ballast. Ontspullen maar. Heerlijk, ook voor de geest. Nog niet gelukt, want Netflix series winnen het wederom, zeker in een huis vol kaarsjes en gastvrije, gezellige, volle koelkast met lekkers. Speeking about the devil… 

Hallo (niet Jumbo) 2017

Voor het eerst in jaren wil ik ook nog wat anders kwijt. Kilo’s namelijk. Op 1 januari 2017 zijn Matthijs en ik precies 4 maanden gestopt met roken. We dampen wel EN we hebben een aparte bankrekening voor ons rookgeld. Dat tikt lekker door. Zo ook onze kilo’s. Maatje 38 gaat eraan! Mijn benen blijven onveranderd slank en ja hoor: buik, wangen, onderkin en bovenarmen moeten het ontgelden. Ach ja, voordeel is dat ik die kledingkast des te sneller kan leegmaken.

Loes Live & Learn kijkt terug op een VET goed 2016. Zonder nicotine, met wat kilootjes erbij kan 2017 nu al niet meer stuk. Kom maar op! www.loeslivelearn.nl

 

Je las een verhaal van Marloes

Reageren mag altijd door mij een email te sturen en delen mag ook. Wat ook mag, is doorklikken naar het aanbod op de website:

Training & Coaching

Ontvang de nieuwste verhalen in je inbox

Ik beloof je dat ik zorgvuldig met je gegevens om zal gaan. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.