De zin van ons leven

De zin van het leven

Als eigen ondernemer leer ik om in termen van kwartalen te spreken. Q1 t/m Q4 dus. Of ik dat nou wil of niet, de BTW aangifte herinnert me er toch wel weer aan. Nee, ik ben niet goed in cijfers, maar de Belastingdienst dwingt me ieder Q weer om stil te staan bij waar ik nou eigenlijk helemaal mee bezig ben.

Dan zet ik mezelf achter de PC en tik ik allerlei getallen in. Aan het einde zie ik dan wat voor zin het heeft gehad. Eerlijk gezegd? Het zal nooit mijn ding worden. Cijfers dan. Wel geeft het me een dagdeel de rust om stil te staan bij “de zin van mijn werk” die ik altijd in het teken stel van “de zin van mijn leven”. Die 2 zijn voor mij blijkbaar enorm verbonden met elkaar. En dat kan zeker trots opleveren, dat wel! Het gaat hartstikke goed met Loes Live & Learn.

Basis wijsheden

Actueel kreeg ik de kans om mee te werken aan een prachtige pilot. Als trainer-coach werkte ik graag mee als proefpersoon in een nieuw te ontwikkelen instrument voor training en coaching. Geweldige ervaring! Wat vooral indruk op mij maakte waren de 5 meest gehoorde uitspraken van mensen die terminaal zijn. Ik heb ze niet zelf bedacht, ze komen van een verpleegkundige in palliatieve zorg. Zie de link onderaan deze Blog.

  1. Ik wilde dat ik de moed had gehad om een leven te leiden waarbij ik trouw was gebleven aan mezelf, in plaats van te leven volgens de verwachting van anderen.
  2. Ik wilde dat ik niet zo hard gewerkt had.
  3. Ik wilde dat ik de moed had gehad om mijn gevoelens te uiten.
  4.  Ik wilde dat ik contact had gehouden met mijn vrienden.
  5. Ik wilde dat ik mezelf had toegestaan gelukkiger te zijn.

Dankjewel Dankjewel lieve terminale mensen voor deze wijsheden! Rust zacht.

http://www.ahealthylife.nl/verpleegkundige-onthult-top-5-redenen-voor-spijt-van-mensen-op-hun-sterfbed/

Je las een verhaal van Marloes

Reageren mag altijd door mij een email te sturen en delen mag ook. Wat ook mag, is doorklikken naar het aanbod op de website:

Training & Coaching

Ontvang de nieuwste verhalen in je inbox

Ik beloof je dat ik zorgvuldig met je gegevens om zal gaan. Je kunt je op elk gewenst moment uitschrijven.